Fotball

Stille før stormen

FOTBALL: Cardiffs mektige klubbeier, Vincent Tan, lover sine spillere en bonus på 30 millioner kroner om laget ikke rykker ned fra Premier League.

Men det er noe som Tans håndplukkede manager, Ole Gunnar Solskjær, ikke tenker så mye på. For er det noe Solskjær ikke bekymrer seg for foran dagens skjebnesvangre møte med Fulham, så er det nettopp spørsmålet om Cardiff rykker ned eller ikke:

- Jeg planlegger ikke for nedrykk. Jeg ser etter poeng for å holde oss oppe. Det er der vi vil være, og jeg bekymrer meg ikke for nedrykk, sa Ole Gunnar Solskjær på gårsdagens pressekonferanse.

- Min jobb er å gjøre det best mulig for klubben. Vi er på rett spor, og potensialet er fantastisk, la han til ifølge nyhetsbyrået Wales Online.

Det var etter tapet mot Tottenham sist helg at klubbeier Vincent Tan lovet spillerne bonusen på 30 millioner kroner om de klarer å unngå nedrykk.

Støtte

Ifølge Arin Gunnarsson ble bonusen godt mottatt av spillerne, som også mener at klubbeieren har fått et ufortjent dårlig rykte.

- Vi prøver å konsentrere oss om det vi skal, og det er å spille fotball. Det er det eneste vi kan gjøre, men Tan er et enkelt mål, sier han.

Foran det «norske» Cardiff-Fulham-oppgjøret i dag ligger Ole Gunnar Solskjærs menn nest sist i Premier League, - ett fattig poeng foran nettopp Fulham. Lagenes bedrøvelige tabellsituasjon gjør denne kampen til en såkalt sekspoengskamp.

Presset på Ole Gunnar Solskjær og klubbeier Vincent Tan er enormt foran dagens kamp. Cardiff kommer til kampen med 0-4 i bagasjen etter å ha blitt helt utspilt av Hull i sin forrige hjemmekamp.

Skal Cardiff klare å unngå nedrykk, har manager Solskjær selv sagt at laget trenger minst fem seirer i de ti siste kampene for å overleve.

Bare seier gjelder

For både Cardiff og Fulham er bare seier godt nok i dag. På gårsdagens pressekonferanse forklarte han hvordan han tenker foran denne særdeles viktige og muligens avgjørende kampen mot Fulham, der både Brede Hangeland og John Arne Riise er med i Fulham-troppen.

- Det er min jobb å plukke laget og gjøre dem mentalt klare. Jeg har sett Fulham spille, og vi tror vi vet hvordan de vil sette opp laget. Jeg vil se et sterkt mot hos mine spillere, og jeg vil se at de går ut på banen uten frykt, sier han.

Vil ikke spekulere

Ole Gunnar Solskjær ønsker ikke å spekulere i hva som skjer ved et eventuelt tap i dag:

- Vil alt da være over? ble han spurt i går.

- Spør meg etter kampen. Åpenbart er ingen av lagene fornøyd med uavgjort. Begge trenger å vinne. Noen sier at presset ligger på oss siden vi spiller hjemme. Men jeg vil mye heller spille her enn noe annet sted, sa Solskjær.

På pressekonferansen i går fikk han selvfølgelig spørsmålet om Norges suksessmann i 2-2-kampen mot Tsjekkia, Mats Møller Dæhli (19), blir å finne i dagens startoppstilling. Det kunne ikke Solskjær svare på fordi han venter til kampdagen med å ta ut startelleveren.

tor-erik.roeberg-larsen@dagsavisen.no

Nedrykksstriden

Dette er situasjonen i nedrykksstriden i Premer League foran helgens 29. serierunde:

Hull30

Stoke30

Swansea29

Norwich28

Crystal Palace27

West Bromw.25

Sunderland24

Cardiff22

Fulham21

Mer fra Dagsavisen