«Sterkere sammen». Noen ganger er slagord og visjoner helt riktige.

Noen ganger er visjoner ganske presise.

Hva tenkte Caroline Graham Hansen da hun sto der og fikk altfor lang tid før det første straffesparket skulle tas mot Australia? Hun så helt avslappet ut. Rett før den ordinære kampens slutt hadde hun levert kampens øyeblikk. Det skrudde skuddet i motsatt stolpe der ballen traff på innsiden for så å trille langsomt langs målstreken som en golfball på vei til det avgjørende og siste hullet. Utenfor.

«Sterkere sammen» er fotballjentenes slagord under dette mesterskapet. Det var all grunn til å løfte begrepet etter EM for to år siden og den energitappende konflikten med Ada Hegerberg. Caroline Graham Hansen pekte på peptalken til landslagssjef Martin Sjögren foran straffesparkene. Ordene hans fikk henne til å senke skuldrene.

«Vi vinner og taper sammen. Uansett utfall har dere gjort en fantastisk jobb», sa Sjögren. Det hadde han rett i. Norge er nå kommet dit hvor man ikke forventer mer. Ingen krevde kvartfinale, men det var et mulig mål. Det er fullt mulig å slå ut England i en kvartfinale også.

For det mest forbløffende med denne kampen var hvordan laget hevet seg etter å ha fått utligningen i mot seg sent, ha kraft til å skape sjanser igjen og være helt dominerende i ekstraomgangene. «Vi kunne spilt en kamp til med en gang», sa Caro. Der var de mentalt.

Men straffespark er bingo. Og det var det Caroline Graham Hansen visste da hun sto der og ventet på at den tyske dommeren skulle gi klarsignal. «Caro» scoret, det gjorde de andre jentene også, mens keeper Ingrid Hjelmseth reddet. Og Norge spiller kvartfinale klokka 21.00 torsdag kveld.

Graham Hansen hadde flest avslutninger, flest skudd på mål og ble kåret til banens spiller. Den kan hun gjerne dele med Maria Thorirsdottir som vokser fram som en av verdens beste midtstoppere. Håndballsjefens datter ble ironisk nok frikjent for hands av VAR-systemet. Det reddet kanskje Norge.

Men først og fremst er Norge videre på grunn av en visjon de har lagt innhold i. Det er ikke alltid slagord eller floskler hjelper stort. Akkurat nå er det oppsummeringen av Norge anno 2019.