Kjetil Siem, tidligere generalsekretær i NFF, avviser at han har regissert noe spill. Men han støtter slovenske Aleksander Ceferin som ny UEFA-president.

Sterke reaksjoner

Påstått nordisk spill kan påvirke valget av ny UEFA-president i neste uke.

 

I går kveld satt den nederlandske fotballpresidenten Michael van Praag ved siden av sin svenske kollega Karl-Erik Nilsson på Friends Arena og så Sverige møte Nederland i VM-kvalifiseringen. De hadde mer å snakke om enn selve kampen.

I neste uke er van Praag en av tre kandidater til å etterfølge Michel Platini som UEFA-sjef. Men i går kunne han lese i det norske fotballmagasinets Josimar internasjonale nettversjon at et nordisk spill vil bringe sloveneren Aleksander Ceferin til posten.

Hestehandel

Fordi de nordiske landene går inn for ham. Påstanden i Josimar er at en del av avtalen er at Sverige får visepresidenten og samtidig Fotball-EM i 2024 eller 2028 sammen med Norge, Danmark og Finland.

– Dette er ikke gode nyheter, det er sjokkerende. Jeg går ut fra at de (Josimar) sitter på god informasjon, sa van Praag til svenske Aftonbladet i går.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ukjent for NFF

Ifølge Josimars grundige artikkel er det den nåværende rådgiveren for FIFA-president Gianni Infantino, Norges Fotballforbunds tidligere generalsekretær Kjetil Siem, som har regissert det hele.

Allerede i juni gikk de fire nordiske landene ut og ga sin støtte til Ceferin, før de hadde gjort seg kjent med de andre kandidatene.

Norges fotballpresident, Terje Svendsen, avviser overfor bladet at de har lovet bort en stemme.

– Vi har støttet at han stiller som kandidat, det er det, sier Svendsen. Og hevder at det er ikke sikkert Ceferin får Norges stemme.

Sa nei

Island og Færøyene ble også spurt om å stille seg bak den nordiske støtten, men de avsto.

– Motivasjonen for NFF og Norden var å få inn noen som forfekter demokratiske verdier. Både van Praag og Ceferin står for dette, men van Praag kunne kun sitte i to år. Derfor ble Ceferin det beste alternativet, på grunn av ønsket kontinuitet og langsiktighet, sa Siem til Dagbladet i går.

Han avviser blankt påstandene om hestehandel.