Sport

Sterk sliteseier for Bækkelaget: – Veldig godt fornøyd

(Bækkelaget - Fjellhamar 32-28). Jørgen Laug var storfornøyd med sitt Bækkelaget etter den sterke 32-28-seieren over Fjellhammer søndag.

– Ja, jeg er utrolig godt fornøyd. Vi leverer en ganske ustabil prestasjon, men jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Fjellhammer er et skikkelig slitelag, så jeg er bare superfornøyd, sier Jørgen Laug til Dagsavisen etter seieren.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen, fra avkast. Gjestene tok ledelsen 1-0 og ledet både 2-1 og 3-2, før hjemmelaget snudde og tok føringen. Så tok gjestene mer over igjen og var foran med tre (11-8) etter 21 minutter. Likevel avsluttet hjemmelaget omgangen sterkt og scoret seks av åtte mål de siste ni minuttene av omgangen. Til pause sto det 14-13.

Også i den andre omgangen fulgte de hverandre tett. Lagene var faktisk like langt på 26-26 med sju minutter igjen, før BSK scoret tre strake til 29-26 med fire minutter igjen. De så seg ikke tilbake og vant til slutt med fire mål, 32-28.

– Det var tett og jevnt hele kampen, ja. Det var en ta og føle på kamp. Vi fighter godt til pause og leder. Så ble det scoret veldig mye i starten av den andre omgangen, og det er fortsatt jevnt. Så roet det seg litt det siste kvarteret, og de siste ti minuttene får vi en luke og klarer å holde på den, sier Laug.

Les også: Viking Håndball: Tapte lokaloppgjøret: – Vi gjør dumme feil (RA +) 

Sundal toppscorer igjen

Emil Midtbø Sundal ble – som så ofte før – toppscorer. Han scoret ti mål på 17 forsøk.

– Han er veldig viktig for oss. Emil er en trussel som andre lag må ta på alvor hele tiden. Han er flink til å skape rom for andre, og han gjør at hele laget blir bedre. Han er en veldig styrke for laget. Jeg er imponert over jobben han legger ned.

BSK er et av seks lag som ikke har tapt hjemme enda. Seieren søndag gjør at de nå har to seirer og en uavgjort på de første tre hjemmekampene. Alle poengene har kommet på tampen av tette og jevne kamper.

– Vi har bikket de kampene til vår favør. Det gir en god følelse, og vi får betalt i form av jobben vi har lagt ned før sesongen, sier Laug.

Les også: Også Aker vil nå sluttspill – Forberedt på at det blir en spesiell sesong (+)

Fornøyd med de første kampene

Om de første seks kampene (7 poeng, 4.-plass) sier Laug følgende:

– Jeg er veldig fornøyd med de første seks kampene. Vi fikk en trå start, så har det blitt tre seirer og en uavgjort de siste fire. Vi har hevet oss veldig. Spillerne har jobbet godt i hektiske perioder.

– Det at vi har spilt sju kamper allerede… Det har vært veldig hektisk. Vi har spilt to kamper i uka, men gutta har jobbet veldig bra. Det er fortsatt tidlig i sesongen med tanke på 4.-plassen, men det er bedre å ligge på den siden enn den andre, sier Laug og ler.

Neste kamp for Bækkelaget er om to uker, borte mot Stavanger.

Eliteserien menn søndag, 6. runde:

Bækkelaget – Fjellhammer 32-28, FyllingenBergen – ØIF Arendal 30-29, Haslum HK – Runar 27-26, Nærbø – Viking 32-24.

Spilles mandag: Halden – Elverum.

Mer fra Dagsavisen