Sport

Stengte lyset på Grorud

Bymiljøetaten nekter Grorud IL vinterdrift på grunn av mislighold av kontrakten. Nå har de også stengt lyset på kunstgressbanen. Grorud IL fortviler, og håper at de kan komme til enighet for barnas beste.

– Kan vi ikke nå krype til korset og komme til enighet, sier leder i Grorud IL, Richard Pedersen til Dagsavisen.

Lagt seg flate

Pedersen sier til Dagsavisen at de har lagt seg helt flate, og mener at de når blir straffet to ganger for samme «forbrytelse».

–  Dette er blitt litt slik «pappaen min er sterkere enn pappaen din». Det er greit at de gjør det de gjør, men la oss nå få en ny sjanse, så redder vi alle ansikt. Det er så lite til som skal til for at vi blir enige, sier han.

Dagsavisen kunne før helgen fortelle om konflikten som er mellom Bymiljøetaten og Grorud.  Grorud har vedlikeholdt kunstgressbanen, til tross for at de ikke har lov til det.

Før helgen varslet kommunen sanksjoner.

Nå har de gjort ord til handling.

– Grorud IL ble i etterkant av sesongen i fjor gjort oppmerksom på at de ikke kunne ha vinterdrift denne sesongen, som en konsekvens av at de ikke fulgte våre pålegg forrige sesong. Vi forstår at det kan virke firkantet fra kommunens side, men det er viktig at idrettslagene og klubbene forholder seg til kommunens retningslinjer. Vi er underlagt strenge miljøkrav, og det er spesielt viktig at kunstgress med granulat håndteres på riktig måte for å unngå at det havner i naturen, skriver presseansvarlig Monica T. Olsen i en e-post til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Når Grorud IL likevel har valgt å sette i gang med vinterdrift denne sesongen, har vi vært nødt til å stenge klubbens tilgang til å styre lyset, skriver hun videre.

–  De hindrer oss å styre lyset via SMS, som vi har gjort til nå. Men det de kanskje ikke er klar over, er at de også har tatt lyset til skøytebanen vi har i samarbeid med Bydel Grorud. Det er en bane jeg selv har opparbeidet, sier Pedersen.

Granulat

Pedersen forteller at han har en 400 liter søpelkasse full av granulater fra banen, som han selv har plukket opp.

– Så det kan ikke ha vært så mye som har kommet ut i naturen, sier Grorud-lederen.

– Vi har også tatt regningen på  nær 100.000 kroner for å rydde opp, sier han.

Noe som er en stor uforutsett utgift for idrettslaget. Dette er penger som skulle gått til aktivitet for barn og unge.

Nå håper de på nye møter med Bymiljøetaten, slik at de kan komme til enighet.

– Flere lovende fotballspillere har kommet og sagt at de vil gå til andre klubber, siden vi ikke kan tilbyd det lovede tilbudet, sier Pedersen, som mandag satt i krisemøter med styret i Grorud.

– Det er ungene dette går ut over. Kapasiteten rundt om i Oslo er sprengt, og vi kan ikke sende ungene på trening klokken ni om kvelden. Vi er i en bydel med store utfordringer, og mange foreldre har ikke mulighet til å kjøre ungene rundt. I helgen fikk vi god hjelp av Årvoll IL, og Grei har også tilbudt å hjelpe oss med treninsgtider i en vanskelig situasjon, sier han.

Mer fra Dagsavisen