Ishockey

Stavanger - VIF annullert

Vålerengas protest førte fram. Fredagens første semifinale mellom Stavanger Oilers og Vålerenga strykes. Søndagens kamp på Jordal spilles som planlagt.

Av Petter Bøifot

Det første semifinalemøtet mellom Stavanger Oilers og Vålerenga annulleres. Oilers vant opprinnelig 4-3.

Da satte klubbledelsen i Stavanger oilers seg i møte og lørdag kveld sendte de et brev til forbundet med krav om at første ordinære kamp spilles i Stavanger, ikke på Jordal amfi.

- Akkurat nå forholder vi oss ikke til at det er noen kamp i morgen, sa Oilers-direktør Pål Higson til Stavanger Aftenblad lørdag kveld.

Søndag valgte laget likevel å reise:

- Nå fokuserer vi på ishockey, og vil vurdere et eventuelt etterspill i denne saken på et senere tidspunkt, sier  Pål Higson til Oilers hjemmeside.

- Reglene er klare på at kamp 1, 3, 5 og 7 skal gå på hjemmebanen til det høyest rangerte laget, sier han.

Sportsdirektøren i Oilers satt lørdag kveld i møter med resten av klubbledelsen samt en jurist. Sammen undersøkte de regelverket nøye før de informerte forbundet.

- Vi er uenige om kamprekkefølgen. Nå vil altså forbundet løse et regelbrudd ved å bryte en ny regel. Det hele blir feil for oss. Slik vi ser det kan ikke forbundet gå inn og endre på kamprekkefølgen slik de legger opp til nå. Men vi ser at vi må komme videre og drar til Oslo søndag formiddag, sier Higson.

Som ventet

I Vålerenga regnet de med at protesten ble tatt til følge.

– Vi forventet ikke så mye annet, selv dommersjefen sa det var skjedd en feil. Jeg synes det er trist, for taperen her er norsk hockey, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til NTB.

Stavanger fikk godkjent 3-2-målet sitt etter videodømming, men spillet var allerede satt i gang. Det har ikke dommerne mulighet til å gjøre, og lørdag ble Vålerengas protest tatt til følge.

– Det viser at vi ikke var helt på bærtur, sier Kjær.

Hockeyforbundet vil at semifinalene fortsetter med kamp i Oslo søndag, og etter det blir det to kamper i Stavanger. Resten av serien spilles i annenhver by som planlagt.

Men dette har altså Stavanger Oilers protestert på.

Kjær sier saken prinsipielt handlet om at dommerne ikke kunne gå til videodømming etter at de hadde satt i gang spillet igjen, men mener også at det ikke kan bevises at pucken faktisk var inne.

– Det er umulig å se, og da kan det uansett ikke dømmes mål, sier han.

Vålerenga-keeper Steffen Søberg vartet opp med en fantastisk redning etter Martin Blakseth Huses skudd, og det ble avblåst for blokkering. Etter at pucken ble droppet, blåste dommeren av kampen for å se situasjonen på video.

Det ble dømt mål, og Oilers tok ledelsen 3-2.

Kjær legger til at Vålerenga ikke hadde protestert dersom Stavanger hadde vunnet kampen med flere mål.

– Nei, det hadde vi ikke.

Men nå står det 0-0 i kamper og  moroa skulle etter planen fortsette på Jordal søndag klokka 17.00. Men møter Stavanger Oilers opp der?  (NTB)

Mer fra Dagsavisen