Roy Johansen har samling med landslagsspillere som ikke er med i sluttspillet. FOTO: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX

Stavanger knepen favoritt

Landslagssjef Roy Johansen er godt fornøyd med kvaliteten på årets hockeysluttspill. Han holder Stavanger Oilers som knepen favoritt i duellen mot Vålerenga.

Av Per Erik Moen

Denne uka har landslaget hatt samling i Oslo. Tidlig om morgenen har Roy Johansen ledet øktene på Jordal amfi.  Dagsavisen var til stede, og slo av en prat med Roy Johansen.
- Det har vært mye bra spill i kvartfinalekampene. Sparta har hatt en jevn og god sesong, jeg er ikke overrasket over at de klarte å slå ut Lørenskog. Spartas motstander i semifinalene, Storhamar, har rett og slett hatt en knallsesong. Det jobbes bra i klubbene, sier landslagssjefen til Dagsavisen.
- Ble du overrasket da Stavanger Oliers valgte VIF som semifinalemotstander?
- Nja, sportslig sett var det vel 50/50 hvem de skulle velge. Sparta var bedre enn Vålerenga i serien, så nei, egentlig ikke overrasket. At jeg trodde de skulle velge Sparta, er en annen sak.
- Hva tror du om semifinalene?
- At det blir uhyre jevnt. Det er veldig uforutsigbart, og det er bra. Jeg holder nok Stavanger Oilers og Storhamar som favoritter, men altså som knepne favoritter. Og per i dag anser jeg Oilers som knepne favoritter til NM-gullet. Dette blir spennende, sier Johansen.

Camp Roy
Landslagssamlingen i Oslo går under navnet Camp Roy, og består av spillere fra den hjemlige ligaen som ikke deltar i sluttspillet.
- En fin anledning for de unge spillerne til å få vist seg fram. Vi er i rute, sier en optimistisk landslagssjef.
Årets store mål, VM i Tsjekkia, spilles fra 1. til 17. mai. 16 nasjoner er delt i to grupper. Norge er i gruppe med Finland, USA, Russland, Slovakia, Hviterussland, Slovenia og Danmark.
Slik er programmet fram til VM:
* Samling på Lillehammer med to landskamper mot Tsjekkia 3. og 4. april.
* Dobbeltkamper mot Sverige borte 8. og 12. april.
* Samling med to landskamper mot Latvia i Bergen 17. og 18. april.
* Borte mot Hviterussland 22. og 26. april.