Sport

Starttrøbbel

Skuffende 2–2 mot Swansea hjemme i første ligarunde. Det fikk det medisinske apparatet unngjelde for. Av José Mourinho.

I går bekreftet den kontroversielle Chelsea-manageren José Mourinho at verken lege Eva Carneiro eller fysioterapeut Jon Fearn sitter på benken mot Manchester City i morgen.

– Fearn og Carneiro kommer ikke til å være på benken, men det betyr ikke at det blir slik resten av sesongen. Men de er ikke på benken på søndag, det er klart og er mitt ansvar, sa Mourinho.

Saken om managerens behandling av de to etter kampen mot Swansea ble naturligvis hovedtema da han møtte pressen i går.

– Jeg visste spørsmålet ville komme. De fleste som er her, liker sikkert ikke fotball en gang, men kommer av andre grunner. Men jeg ønsker ikke å rømme fra spørsmålet. Først og fremst vil jeg si at jeg har et fantastisk medisinsk apparat. Jeg har et veldig godt forhold til dem, innledet Mourinho.

Mitt ansvar

Selv om han stadig forsikret alle om at forholdet mellom ham og dem rundt seg var fantastisk, klarte han på sedvanlig vis å legge inn noen stikk.

– For noen er det viktigste hva man gjør, ikke hva andre tror man gjør. Benken er mitt ansvar – ingen annens. Hver uke må jeg bestemme meg for hvilke 25 som skal sitter der, sa Mourinho.

Han begynte deretter å ramse opp at han må ha elleve spillere, sju innbyttere, materialforvaltere og andre assistenter.

– Det er kun to fra det medisinske apparatet på benken. De er mer enn et dusin. For noen er det viktigere å være på benken, sa han, før han fortsatte:

– Hvis dere vil snakke om fotball så er jeg her, hvis ikke er jeg ikke det.

FIFA-reaksjon

Etter kampen mot Swansea var Mourinho rasende fordi Chelsea måtte spille en kort periode med ni spillere, ettersom Thibaut Courtois allerede var utvist.

Sjeflege i FIFA, professor Jiri Dvorak, gir sin støtte til Carneiro i saken.

– I en medisinsk sammenheng har ikke manageren noe å si. Det er vår plikt som leger å overvåke spillernes helse, sier Dvorak til The Telegraph.

– Jeg vil klart og tydelig gi min støtte til det legen og fysioterapeuten gjorde. De måtte entre banen da de fikk beskjed om dette, legger Dvorak til.

Mer fra Dagsavisen