Sport

Står om mer enn millioner

Det handler om mer enn 15 millioner. Det handler også om en fornyet energi i serien.

TRONDHEIM (Dagsavisen): - Rundt 15 millioner vil vi få hvis vi kvalifiserer oss til Europaligaen. Men det kan bli mer hvis vi kommer i gruppe med et av storlagene, sier Rosenborg-direktør Hroar Stjernen til Dagsavisen.

For Rosenborg kan da møte lag som Liverpool, Tottenham, Newcastle, Inter og Stuttgart blant annet - lag som bør ha publikumstekke.

Men kanskje enda viktigere er dette:

Europaspill vil også gi Rosenborg en ekstra kraft i kampen om seriegullet. Sånn ser man i alle fall på det i Rosenborg.

Mer energi

- Å spille ute i Europa betyr kamper med høyere tempo. Det vil gi oss mer selvtillit og så mye mer energi i de hjemlige kampene også, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson til Dagsavisen.

Han får full støtte av sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, som har rikelig med erfaring fra Champions League.

- Å spille ute i Europa gir deg påfyll. Det betyr et hakk opp når det gjelder tempo i forhold til den hjemlige serien. Og det tar du med deg inn i neste kamp i serien. Du glemmer at du er sliten, sier han til Dagsavisen.

Dele erfaringer

I kveld, mot Legia Warszawa, kommer nyinnkjøpte Tarik Elyounoussi til å bli brukt som hengende spiss. Altså ikke ute på kanten.

- Jeg håper at de andre spillerne er klar over hvor morsomt det er å spille ute i Europa. Bare det å få prøve seg mot europeiske storlag, sier han.

- Derfor håper jeg at spillere her i Rosenborg som har vært med på dette før, kan fortelle alle de andre hvor morsomt det er.

- Jeg skal gjerne være med på å fortelle om det, sier Steffen Iversen.

Han forteller Dagsavisen at han neppe, etter et langt skadeavbrekk og åtte kamper uten spilletid, holder en hel kamp. I går hadde han med sønnen Joey på treningen, og han løp rundt på Lerkendal-matta med ball og drakt med, naturligvis, Iversen på ryggen. Han scoret mål, headet og trikset og viste at eplet ikke faller langt fra stammen.

Tarik Elyounoussi kommer fra nedrykkstruede Fredrikstad og til gullkjempende Rosenborg. Nå har han flyttet fra hotelltilværelse og inn i egen leilighet.

- Nå er det virkelig morsomt å være fotballspiller. Og få spille hengende spiss passer meg veldig bra. Og det å få spille viktige tippeligakamper, europaspill og landskamper, gjør at jeg har det helt topp som fotballspiller, sier han.

Uheldig timing

Rosenborg må i dag spille uten Markus Henriksen, selv om han ennå ikke har skrevet under for nederlandske Alkmaar.

- Litt uheldig timing, men spillergruppa har full forståelse for dette, som de hadde da Jim Larsen forsvant, sier Jan Jönsson.

I kveld håper han på at Rosenborg skal ta Legia Warszawa på blant annet utholdenhet. Det gjorde de i den første playoffkampen.

- Og det ble påpekt av polske pressefolk, forteller han.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen