Ishockey

Stanley Cup-håpet ute for Rangers

NHL-sluttspillet ishockey er over for Mats Zuccarello etter at hans New York Rangers tapte 2-4 mot Ottawa Senators natt til onsdag.

Av Mathias Ask

– Jeg føler at vi gir bort denne sluttspillserien. I fem mot fem føler jeg at vi var det beste laget, men det var ikke godt nok, sier Zuccarello, som hadde en assist i nattens kamp.

Ottawa tok kommandoen fra start. Etter første periode sto det 2-0 til gjestene etter scoringer ved Mike Hoffman og Mark Stone. Midtveis i andre periode fikk Rangers nytt håp da Mika Zibanejad reduserte til 1-2, men kun minutter senere ga Erik Karlsson bortelaget en ny tomålsledelse.

Rangers-ving Chris Kreider knappet inn på ledelsen bare 50 sekunder ut i tredje periode, men selv om hjemmelaget jaget utligning kom de ikke nærme nok. I sluttsekundene satte Jean-Gabriel Pageau spikeren i kista med 4-2 i åpent mål.

– Det mest irriterende er at hadde vi spilt sånn som vi gjorde i tredje periode i hele serien, så hadde vi vunnet på fire kamper, sier Zuccarello.

Spolerte sjanser

Rangers hadde gode muligheter til å hente seg inn i nattens kamp, men det er først og fremst de spolerte sjansene fra tidligere i sluttspillrunden som vil plage spillerne om nettene.

– Man jobber jo 90 kamper i året for å komme hit, og så føler man at man pisser det bort. Det er frustrerende. Det kommer nok til å ta litt tid, sier Zuccarello.

New York-laget ledet i sluttminuttene i både kamp to og fem, men begge gangene snudde Ottawa til seier.

– Vi fortjener ikke å vinne når vi roter bort sånne ting. All ære til Ottawa. De får ha lykke til, sier Zuccarello.

Bestekameraten

Ni minutter ut i kampen fikk Zuccarellos gode venn og tidligere lagkamerat Derick Brassard fire minutters utvisning for høy kølle etter at han traff nordmannen rett i ansiktet. Zuccarello trengte behandling på benken før han kunne komme tilbake, men han spilte resten av kampen uten problemer.

– Jeg tror nok jeg overlever, var nordmannens kommentar etter kampen.

Ottawa Senators går nå videre til en semifinale der laget møter enten Pittsburgh Penguins eller Washington Capitals. (NTB)

Mer fra Dagsavisen