Sport

Stafett-Krogh lekte med Sveriges Halfvarsson

Finn Hågen Krogh spurtet ned Calle Halfvarsson og gikk Norge inn til seier.

Finn Hågen Krogh spurtet ned Calle Halfvarsson og gikk Norge inn til seier under søndagens langrennsstafett i Ulricehamn.

Halfvarsson kom først ut på oppløpet i verdenscupstafetten, men der var han sjanseløs da Krogh giret om.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Hysj, her kommer’n

Les også: Northug fikk juling på Sjusjøen

Klart best

Finnmarkingen akselererte klart best og vant sikkert akkurat som Krogh og Norge gjorde i stafetten i franske La Clusaz før jul.

 Jeg ga ham en meter rundt den siste svingen, men jeg kom i fin fart på oppløpet, sa Krogh til NRK.

Surt

Halfvarsson gikk Sverige inn til 2.-plass med Canada noen små centimeter bak der igjen. Halfvarsson har sagt at det ikke spiller noen rolle hvem han møter av Northug eller Krogh, og så langt har han rett i det. Det er endt med spurttap uansett.

- Jeg er selvsagt ikke fornøyd. Jeg var ikke heldig i den siste svingen, og Finn kom ut i større fart. I dag holdt han lekestue. Du ser på TV-bildene at det var klasseforskjell, sa Halfvarsson.

Krogh har vist seg som en kruttsterk ankermann i Petter Northugs fravær. Selv uten den antatt raskeste på oppløpet har Norge vunnet de stafettene som har vært arrangert. En rask erstatter for Northug trengs også. Det er ikke blitt lettere å bli kvitt lag underveis i de siste årene. Til det er ofte løypene blitt for lette og enkle.

- Vi har vært heldige som har hatt gode ankermenn i Norge. I moderne langrenn er også det helt nødvendig å ha en god spurt. I denne løypa og på dette føret var det ikke mulig å gå ifra underveis. og da er det greit å ha en rask mann i spurten, sa landslagstrener Tor Arne Hetland til NTB.

- Det var artig å se hvordan Finn løste dette, fastslo Hetland.

13 av 14

Simen Hegstad Krüger gikk førsteetappen for Norge. Deretter fulgte verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby på. Sundby har vært med på 13 stafettseirer for Norge og nærmer seg Petter Northug som har 14 seirer.

Anders Gløersen gikk tredjeetappen for Norge.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Norge var ikke med under verdenscupstafetten i Rybinsk i 2011, men bortsett fra det må man tilbake til november 2007 (Davos) for å finne en verdenscup-pall i langrennsstafett uten norsk innslag.

Sykdom på Daniel Stock gjorde at Norge ikke maktet å stille noe 2.-lag på stafetten. (NTB)

Mer fra Dagsavisen