Stabæks første seier, Lillestrøm under streken

(Stabæk - Lillestrøm 3-2). Lillestrøm tok ledelsen, men Stabæks unggutter slo kraftig tilbake. Stabæk ble også snytt for kanskje to straffespark.

Av Steinar Bjerkmann

Ola Brynhildsen (19) sendte Stabæk oppover tabellen med to mål da Lillestrøm ble slått 3-2 i mandagens bunnoppgjør i Eliteserien.

– Det var utrolig deilig. Det var en utrolig viktig seier. En god følelse nå, sa tomålsscorer Brynhildsen til MAX.

– Det er surrealistisk, fortsatte mandagens store profil.

Lillestrøm kontret inn 1-0 midtveis i 1. omgang. Etter glimrende forarbeid fra Erling Knudtzon, kunne Ifeanyi Mathew sette inn sitt første mål for sesongen.

Stabæk slo tilbake like før pause. Etter et flott angrep kunne Brynhildsen skli inn 1-1 fra fem meter. Dermed gikk lagene til pause med 1–1 på Nadderud.

Gammel kjenning

Ohi Omoijuanfo, tidligere LSK-spiller, ga Stabæk en perfekt start på 2. omgang da han alene med keeper ordnet 2-1 etter 50 minutter. Ohi sette ballen mellom beina på Lillestrøms keeper Matvei Igonen.

Stabæk fortsatte å imponere og Brynhildsen ordnet 3-1 da han rundet Igonen etter 58 minutter. Da så det tungt ut for Lillestrøm, men gjestenes skapte spenning da Gary Martin reduserte via stolpen etter 66 minutter.

Scoringen var Martins første for sesongen i årets eliteserie.

Tre strake tap

LSK klarte aldri å tvinge fram en utligning og tapte for fjerde gang på bortebane denne sesongen. Romerikingene er i svak form. Laget har tapt tre strake seriekamper og falt under nedrykksstreken.

– Det skjedde noe i 15 minutter. Det ødela kampen. Vi gamblet i forsvar. Plutselig er det 1-3. Vi kan ikke regne med å skape flere sjanser enn vi gjør på bortebane, men vi må sette dem. Vi kan ikke gamble i forsvar, gjentok en skuffet LSK-trener Arne Erlandsen.

– Vi surret det bort, fortsatte LSK-treneren.

Stabæk kunne fått to straffespark, men dommer vinket situasjon begge ganger. Ved den siste anledningen var det Ola Brynhildsen som kunne blitt tremålsscorer, men skuddet hans gikk i en LSK-arm som reddet scoringen.

Men for Stabæk kom sesongens første seier. Den tok bæringene opp til 12.-plass på tabellen med sju poeng.

Lillestrøm ligger under streken sammen med jumbo Start. Begge har fire poeng. (NTB)

Stabæk – Lillestrøm 3-2 (1-1)

Nadderud stadion: 3210 tilskuere.

Mål: 0-1 Ifeanyi Mathew (22), 1-1 Ola Brynhildsen (40), 2-1 Ohi Omoijuanfo (50), 3-1 Brynhildsen (58), 3-2 Gary Martin (66).

Dommer: Kai Erik Steen, Gneist.

Gult kort: Andreas Hanche-Olsen, Hugo Vetlesen, Stabæk.

Stabæk (4-3-3): Sayouba Mandé – Ronald Hernandez, Vadim Demidov, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe – Hugo Vetlesen, John Hou Sæter, Tonny Brochmann (Tobias Borchgrevink Boerkeeiet fra 75.) – Ola Brynhildsen, Ohi Omoijuanfo, Franck Boli (Daniel Granli fra 87.).

Lillestrøm (4-4-2): Matvei Igonen – Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Rafn – Kristoffer Ødemarksbakken (Erik Brenden fra 77.), Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad (Aleksander Melgalvis fra 58.), Charles Chinedu Ezeh – Thomas Lehne Olsen (Gary Martin fra 64.), Erling Knudtzon.