Stabæk krabber mot sikker plass

(Stabæk - Odd 0-0). Stabæk er a poeng med Vålerenga og er på vei mot sikker plass etter årets niende uavgjorte kamp søndag.

Av Stian Grythaugen

Odd drømmer om sølv i Eliteserien, men ligger an til bronse etter 0-0 og bare ett poeng borte mot Stabæk søndag.

Gjestene fra Skien maktet ikke å skape all verden mot et Stabæk-lag som har vært svært gjerrig under Jan Jönssons ledelse. Bæringene har holdt nullen i fire strake kamper og styrer mot fornyet kontrakt i Eliteserien.

0-0 betyr at Odd ikke evnet å legge press på Bodø/Glimt i kampen om ligasølvet. Molde har skaffet seg en luke på topp og er klar gullfavoritt, mens Glimt ligger tre poeng foran Odd med én kamp til gode.

Søndagens kamp bar noe preg av at Odd spilte med lav risiko etter å ha tapt 1-4 mot Ranheim sist.

– Jeg er fornøyd. Med tanke på at vi har sluppet inn en del mål på bortebane, måtte vi gjøre noe med forsvarsspillet. Og det var meget bra i dag. Første omgang var generelt veldig bra. Så kunne jeg ønske at vi skapte litt mer, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til  Eurosport.

– Kjedelig

Etter en sjansefattig første omgang, der ingen av lagene noterte skudd på mål, så Stabæk et lite hakk farligere ut enn gjestene etter sidebytte. Sondre Rossbach måtte i aksjon et par ganger da Kasper Junker og Sammy Skytte forsøkte seg tidlig i omgangen.

I det 63. minuttet var hjemmelaget frampå igjen. Junker ble spilt opp av Kassi og fikk flere muligheter til å sende Stabæk i ledelsen, men Rossbach var i det umulige hjørnet.

Odd fikk ikke til særlig mye offensivt på bortebane, og de fikk etter hvert nok med å demme opp for Stabæk defensivt. Torgeir Børven headet over fra god posisjon på tampen, men vertene var best i en sjansefattig kamp der ingen av lagene skapte nok til å ta tre poeng.

– Jeg kan tenke meg at det var litt kjedelig å se på. Det var to lag som forsvarte seg godt og ikke tok så store sjanser offensivt. Vi får ta med oss det ene poenget, sa Odds midtbanemann Fredrik Oldrup Jensen.

Avstand til bunnen

For Stabæk kan det ene poenget bli viktig, men det meste tyder på at blåtrøyene berger plassen i Eliteserien. Fire runder før slutt skiller det seks poeng ned til lagene under nedrykksstreken.

Trener Jan Jönsson kjente samtidig på en smule skuffelse over at ikke alle poengene ble igjen på Nadderud søndag.

– Spillemessig er jeg fornøyd. Vi vet jo at vi møter en sterk motstander som har spilt om medalje hele året. Vi er det beste laget i dag, vi er solide bakover og har flere avslutninger. Så litt marginer imot var det, sa Jönsson.

I neste runde skal Stabæk spille borte mot Ranheim. Odd fortsetter medaljekampen hjemme mot Mjøndalen.

KAMPFAKTA

Stabæk – Odd 0-0 (0-0)

Nadderud stadion: 3082 tilskuere.

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Sammy Skytte, Stabæk, Fredrik Semb, Birk Risa, Odd.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Marcus Sandberg – Ronald Hernandez, Andreas Hanche-Olsen, Yaw-Ihle Amankwah, Jeppe Arctander Moe – Sammy Skytte, Kristoffer Askildsen, Emil Bohinen, Luc Kassi – Kasper Junker (Daniel Braaten fra 76.), Ola Brynhildsen (Oliver Edvardsen fra 87.).

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Fredrik Semb, Birk Risa – Fredrik Nordkvelle (Markus André Kaasa fra 79.), Fredrik Oldrup Jensen, Vebjørn Hoff – Elbasan Rashani, Torgeir Børven, Tobias Lauritsen (Filip Møller Delaveris fra 68.).

Eliteserien menn søndag, 26. runde: 

Haugesund – Strømsgodset 2-2, Kristiansund – Viking 4-2, Mjøndalen – Sarpsborg 0-0, Stabæk – Odd 0-0, Tromsø – Ranheim 4-2,  Rosenborg – Molde 3-1.

Spilt lørdag: Lillestrøm – Vålerenga 0-0.

Spilles mandag: Brann – Bodø/Glimt.