i tet: Da Maiken Caspersen Falla sprintet inn til seier i går, overtok hun også ledelsen i sprintcupen. FOTO: SÖREN ANDERSSON/TT/NTB SCANPIX

Sprinter innpå

Maiken Caspersen Falla (25) gjorde som i Drammen i forrige uke. Vant. Og igjen foran Ingvild Flugstad Østberg (25) som fortsetter å utfordre Therese Johaug (27).

Med seier på sprinten ved slottet i Stockholm i går, inntok Maiken Caspersen Falla ledelsen i sprintverdenscupen. Det gjorde hun fordi Ingvild Flugstad Østberg kilte seg inn mellom henne og Stina Nilsson, som ledet foran denne Stockholm-sprinten.

– Jeg har stor sjøltillit, selv om jeg aldri går til sprinten og tror jeg kommer til å vinne, sier Maiken Caspersen Falla til FIS-reporteren etter seiersløpet.

80 poeng

Men viktig for spenningen i verdenscupen sammenlagt er også dette: Ingvild Flugstad Østberg tok 80 poeng inn på Therese Johaug i den kampen. Nå er hun 92 poeng bak, og ennå står det igjen fire sprintdistanser i verdenscupen.

– Jeg har vært på pallen i sprintverdenscupen, men jeg har aldri vært på pallen i den totale verdenscupen. Derfor vil jeg sette det høyest, sier jenta fra Gjøvik til Dagsavisen.

I morgen og søndag fortsetter verdenscupsirkuset i Falun med 5 km klassisk og 10 km fellesstart. Og på en 5 km har Ingvild Flugstad Østberg slått Therese Johaug før i år (Tour de Ski).

Lurte nordmennene

Etter guttas sprint økte også spenningen når det gjelder sprintverdenscupen. Lederen Frederico Pellegrino kom ikke til finalen, og Petter Northug ble nummer tre. Nå er han 107 poeng bak italieneren.

Det var fire norske i finalen i Stockholm i går. Men da kom løperen som har slitt hele denne sesongen, verdensmester og olympisk mester, Nikita Kriukov, og satte både Ole Vigen Hattestad og Petter Northug på plass i finalen. (Northug vant den siste sprinten i Stockholm i 2013).

– Jeg er tilbake etter et år som har vært litt vanskelig, fastslår russeren.

LES OGSÅ: Kampen om glasskula