Spørsmålet var om VIF-keeperen ville holde nullen

(Vålerenga - Manglerud Star 6-2). Manglerud Stars første besøk i nye Jordal Amfi ble brutalt. Lørdagens Osloderby ble aldri spennende. Spørsmålet var bare om MS skulle få gleden av å score i hvert fall ett mål i byens nye storstue. Det fikk de til slutt.

Bilde 1 av 3

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Manglerud-gjengen kom til Jordal etter en slitsom tur til Stavanger etter koronakarantene. Var de utladet? For dette ble senior mot junior.  Men Vålerenga var også nådeløse da de fikk sjansen denne lørdagen. Noen ganger misbrukes sjansene, her ble de effektivt satt.

- Vi leverte to veldig solide perioder og da var denne kampen kjørt, sier en fornøyd VIF-trener Roy Johansen til Dagsavisen etter kampen.

Å unngå utvisninger er alltid en vinneroppskrift i ishockey, og Manglerud Star gjorde det vanskelig for seg selv da de pådro seg seks turer i boksen i løpet av den første perioden.

Overtall og overtall

Vålerenga takket og utnyttet to av tilfellene ved å sette kampens to første scoringer.

Først Tommi Taimi som igjen viste hvilken stjernesignering han er. Finnen fikk avgårde skuddet som MS-keeper Lars Haugen på sine beste dager kunne tatt.

- Tommi har vært veldig viktig for oss. Han leverer i mange faser av spillet, sier Johansen.

Det samme kan man kanskje si om den andre også. Skuddet fra Tobias Lindtsröm hadde han antagelig kontroll på, men da pucken gikk via køllebladet til Joachim Engebråten Hermansen og endret retning, var han sjanseløs. Det så lettkjøpt ut, men veldig mange scoringer er jo faktisk det.

Dermed måtte kveldens Jordal-gjester gå til pause med 0-2 i sekken og oppgaven så tung ut. 17-7 i skudd viste også hva Manglerud-treneren måtte jobbe med i pausen.

Det raknet for MS

Det ble litt mer saft i duellene i begynnelsen av midtperioden, men det holdt bare i halve perioden.

Vålerenga førte spillet, kom til halvsjanser, men så misset Mats Aleksander Henriksen på spretten i duell med Axel Sundberg. Sistnevnte kom alene med Lars Haugen og satte pucken opp til høyre.

Da raknet det for gjestene i grønt og hvitt.

For 14 sekunder (!) senere var det tellefeil i MS-forsvaret og Tobias Lindtsröm fikk strak vei mot mål. Han satte enkelt sin andre scoring for kvelden.

Timeout og ny smell

MS-trener David Livingston tok timeout for å prøve å samle laget. Resultat: Tilbake på isen og ny baklengs. Denne gangen var det mer tilfeldig, men Wade Murphy ble kreditert scoringen som dommerne måtte dobbeltsjekke før den ble godkjent.

Men da sto det altså 5-0 i nesten folketomme Jordal Amfi og MS-keeper Lars Haugen takket for seg. En frusterende kamp var over for hans del. Han overlot arbeidet til Ole Morten Furseth. Andreperioden endte 17-8 i skuddstatistikken.

Tredjeperiode ble en transportetappe og VIF slapp seg litt ned. Skulle Furseth holde nullen? Neida. Filip Lalande fikk sin andre scoring for sesongen da han styrte inn kveldens sjette. Dommerne måtte videosjekke den scoringen også før den ble godkjent.

Vant siste periode

Manglerud Stars to reduseringer kom i sluttfasen, først ved Robin Haglund Mathisen i overtall, så ved Drew O Connor. Men det er altså Haglund Mathisen som ble klubbens første målscorer i denne hallen. Og MS kunne om ikke annet smykke seg med seier i siste periode. Alle vet at det betyr lite. Men kveldens VIF-keeper Tobias Breivold fikk ikke gleden av å holde nullen.

- Det var nesten synd. Han presterer veldig bra hver gang han får sjansen. Selv i slike kamper når det lenge er lite motstand, er han skjerpet. Det er en stor trygghet i at vi har to gode keepere, avslutter Roy Johansen.

Skuddstatistikken i siste periode endte 8-9.

Tommi Taimi ble kåret til banens beste spiller.

Vålerenga fikk en god følelse og har en hel treningsuke foran seg før de skal møte Sparta i to kamper på rad borte og hjemme.

Manglerud Star må hjem og tøye ut, tirsdag kommer Lillehammer til Manglerud.

Eliteserien ishockey lørdag:

Vålerenga - Manglerud Star 6-2 (2-0, 3-0, 1-2)

Jordal Amfi: Ingen tilskuere.

1. periode: 1-0 (10.03) Tommi Taimi (Daniel Sørvik, Wade Murphy), 2-0 (17.46) Tobias Lindström (Sørvik, Sondre Olden).

2. periode: 3-0 (29.37) Axel Sundberg (Sørvik, Albind Lindgren), 4-0 (29.53) Lindström (Taimi, Martin Røymark), 5-0 (31.12) Murphy.

3. periode: 6-0 (49.10) Filip Lalande (Lindgren, Filip Gunnarsson), 6-1 (50.55) Robin Haglund (Drew O'Connor, Jesper Öhrvall), 6-2 (52.44) O'Connor (Blake Christensen).

Utvisninger: Vålerenga 9 x 2 min., Manglerud Star 7 x 2 min.