Jordan Larsson hjelpes av banen etter nedrykket søndag.

Spiller ble angrepet da laget hans rykket ned

Henrik «Henke» Larsson fikk en stygg ripe i trenerlakken søndag. Helsingborg rykker ned fra Allsvenskan etter 1-2-tap hjemme mot Halmstad. Det skapte skandalescener.

Av Espen Hartvig

Ifølge SVT skal sønnen Jordan Larsson ha blitt slått av egne fans kort etter sluttsignalet.

– Hadde jeg sett det hadde jeg mest sannsynlig vært der og veivet ordentlig med armene ettersom de må tenke seg om. Ti minutter tidligere jublet de over at han scoret 1-0, sa faren Henrik på pressekonferansen etter kampen.

Også «Henke» skal ha fått stoler og andre gjenstander kastet etter seg.

– Jeg forstår deres frustrasjon, og det er vel grunnen til at jeg selv går fram, fordi jeg er sur, irritert og frustrert. Når jeg ser alvoret i det som har skjedd, var vel ikke det smarteste av meg, sier treneren.

Fikk slag mot seg

– Jeg vet at jeg bor og jobber i byen, så jeg får vel kikke meg over skulderen en eller to ganger, men slik er det bare. Jeg har bra med hunder hjemme, så jeg er ikke bekymret. Jeg synes ikke det er så modig av dem å maskere seg og komme å gjøre det de gjør, fortsetter han.

Aftonbladet har tatt skjermdump fra TV12s dekning, og det viser fans med delvis tildekkede ansikter som går mot Jordan Larsson. De prøver så å dra av ham trøyen samtidig som han får slag mot seg.

– Det er noe som selvfølgelig ikke hører hjemme innen fotballen. Det er riktig ille, riktig ille, sier Helsingborgs klubbdirektør Mats-Ola Schulze i TV12.

Politiet følger med

En snau time etter kampslutt ble det meldt at frustrerte Helsingborg-fans hadde kastet gjenstander mot politiet. Et stort politioppbud jobber nå med å holde supporterne utenfor arenaen.

– Det er mye opprørte følelser der nå. De beveger seg ned mot byen nå, og vi vil følge etter, sier Fredrik Bratt hos politiet til TT.

Han sier samtidig at Halmstad-supporterne skal ha sluppet unna reaksjonene til Helsingborg-fansen.

Det endte 2-3 sammenlagt over to kamper. Larsson junior ga Helsingborg 1-0 etter 82 minutter søndag.

Da så alt klart ut, men Halmstads danske Marcus Mathisen scoret to ganger på tampen og sikret kontrakt i toppserien.

Alexander Ruud Tveter spilte hele kampen for Halmstad. Han har scoret mange mål på nest øverste nivå denne sesongen. (©NTB)

Resultater:

Kvalifisering til Allsvenskan fotball menn søndag, 2. kamp:

Helsingborg – Halmstad 1-2 (sammenlagt 2-3).

Halmstad til Allsvenskan.