Spesiell kamp for Benitez på Anfield

(Liverpool - Newcastle 2-2). Rafael Benitez så ut til å få et vondt gjensyn med sin gamle hjemmebane Anfield lørdag. Men Newcastle slo tilbake og klarte 2-2 mot Liverpool.

Av Espen Hartvig

– Det var mye følelser i starten av kampen. Mitt forhold til fansen, klubben og byen Liverpool er godt. Forhåpentlig kan Liverpool vinne europaligaen. Jürgen (Klopp) gjør en meget god jobb, sa Benitez til BBC om returen til Merseyside.

Han ledet Liverpool i perioden 2004-10. Han satt på benken da Liverpool snudde 0-3 ved pause til uavgjort og seier på straffer over Milan i mesterligaen i 2005.

Liverpool gikk rett fra Mamadou Sakhos dopingnyhet til 2-2 mot Newcastle. Liverpool skuffet ved å gi fra seg 2-0-ledelsen etter de første 45 minuttene.

– Uavgjort er bra for oss i øyeblikket. Så lenge du ser vilje og kampglød i et lag i bunnen, kan man være fornøyd, sa Benitez.

Kollega Jürgen Klopp var ikke fornøyd.

– Det føles ikke som vi har vunnet et poeng, snarere at vi har tapt kampen. Det var en intens kamp. Newcastle scoret på sine to avslutninger. Vi hadde noen flere og kunne scoret flere, men klarte det ikke, sa Liverpool-manager Klopp til SkySports.

Tyskeren la til dette om motstanderen: – Det er ingen som kan forstå at de (Newcastle) er med i nedrykksstriden.

Sakho-saken slo ned med et lite brak noen få timer før avspark. Han har avlagt en positiv prøve med spor av et fettforbrennende stoff. Dermed tyder mye på at sesongen hans er over og at det blir en lengre utelukkelse.

Daniel Sturridge brukte bare to minutter på å gjøre 1-0. Han fikk trolig sjansen fra start fordi Divock Origi måtte bæres skadd av banen mot Everton i midtuka.

Sturridge hadde to mann rundt seg, dempet ballen, snudde og skjøt inn ledermålet.

Lallana la på til 2-0 etter vel en halvtime.

«Hjem»

Like etter pause reduserte Papiss Cissè på en heading. Så utlignet Jack Colback etter 66 minutter. Dermed ble det plutselig full fyr i kampen igjen.

– Dette er et godt poeng for oss. Ved pause sa vi til hverandre at vi skulle fortsette å jobbe og ha troen, sa Colback til SkySports.

Benitez var tilbake på Anfield. Der var han var manager i flere år, med mesterligatriumfen i 2005 som desidert høydepunkt.

Det ble til slutt et hyggelig besøk for spanjolen. Nestjumbo Newcastle har gjort det vanskelig for seg selv i kampen om å overleve i Premier League.

Crystal Palace (h), Aston Villa (b) og Tottenham (h) gjenstår i innspurten. Poenget på Anfield kan likevel vise seg å bli svært viktig. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 35. runde:

Aston Villa – Southampton 2-4 (1-2)

Mål: 0-1 Shane Long (15), 0-2 Dušan Tadić (39), 1-2 Ashley Westwood (45), 1-3 Tadić (71), 2-3 Westwood (85), 2-4 Sadio Mané (90). 29.729 tilskuere.

Bournemouth – Chelsea 1-4 (1-2)

Mål: 0-1 Pedro (5), 0-2 Eden Hazard (34), 1-2 Tommy Elphick (36), 1-3 Willian (71), 1-4 Hazard (90). 11.365 tilskuere.

Joshua King spilte 62 minutter for Bournemouth.

Liverpool – Newcastle 2-2 (2-0)

Mål: 1-0 Daniel Sturridge (2), 2-0 Adam Lallana (30), 2-1 Papiss Cissé (48), 2-2 Jack Colback (66). 43.837 tilskuere.

Manchester C. – Stoke 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Fernando (35), 2-0 Sergio Agüero (str. 43), 3-0 Kelechi Iheanacho (63), 4-0 Iheanacho (74). 53.000 tilskuere.