Sport

Spår lys fotballframtid for VIF-kometen: – Hun har tatt et stort steg

Celin Bizet Ildhusøy (18) kan få sin landslagsdebut mot Wales i EM-kvaliken tirsdag. VIF-spilleren har allerede vist seg fram på trening.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Den ambisiøse 18-åringen, som er fast inventar i elleveren til Vålerenga i Toppserien, er i troppen til Norges EM-kvalifiseringskamp mot Wales. Sikrer Martin Sjögrens utvalgte tre poeng mot waliserne, er EM-billetten i praksis sikret. Kanskje får Ildhusøy en rolle.

– Celin har gjort et veldig godt inntrykk. Vi ser at de unge som kommer opp er på et bra nivå. Det ser veldig lyst ut for norsk damefotball i framtida, sa Chelsea-spiller og landslagskaptein Maren Mjelde til Dagsavisen på mansdagens pressekonferanse.

– Å få spille på A-landslaget har alltid vært en drøm. Og nå er jeg her. Det er stort. Jeg synes det har gått bra og at jeg har blitt tatt godt imot i gruppen. Vi har hatt gode treninger på Ullevaal og gleder oss til kampen mot Wales, sier Ildhusøy selv i en pressemelding fra fotballforbundet.

Martin Sjögren og Maren Mjelde på gårsdagens pressekonferanse på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen/NTB

Martin Sjögren og Maren Mjelde på mandagens pressekonferanse på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen/NTB

Les også: – Jeg måtte bare meie hu ned på slutten

Ikke fra start

Landslagssjefen deler kapteinens optimisme.

– Nå har vi jo truffet Celin for første gang på denne samlingen. Hun har tatt et stort steg framover i år, synes jeg, framfor alt i Vålerenga og i Toppserien. Hun er blitt mer senior. Hun er i et bra miljø og på vei framover i sin utvikling, sa landslagssjef Sjögren til Dagsavisen.

En startplass for Ildhusøy mot waliserne blir det derimot ikke, røper svensken.

– Det kreves ytterligere et steg for å kunne fighte om å være i startelleveren her. Men Celin viser at hun er en spiller for framtida her i Norge. Om det blir spilletid i morgen, det får vi se på. Men hun har gjort et bra inntrykk. Hun er en spennende spiller, både nå, men også i framtida, sa landslagssjefen.

Les også: Vålerenga nekter å slippe spillere til landslagssamling

Lang pause

Etter kveldens kamp har Norge igjen kamper mot Hviterussland (h), Wales (b) og Færøyene (h). Landslaget for menn møttes tidligere i måneden for første gang på ni måneder. Så lang har ikke pausen vært for kvinnene, som rakk å sikre 3.-plass i Algarve Cup med 2-1-seier over New Zealand 10. mars, rett før all idrett ble stoppet.

– Endelig er det landskamp igjen. Vi gleder oss. Det er en veldig giret gjeng, sa lagkaptein Mjelde.

Den siste økta før kampen ble unnagjort på Ullevaal, og alle i troppen unntatt Anja Sønstevold var i full gang.

Dette er Norges sannsynlige lag mot Wales, ifølge NTB: Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Kristine Minde – Amalie Eikeland, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten – Caroline Graham Hansen, Lisa-Marie Utland.

Mer fra Dagsavisen