Spansk kvinneliga avbrutt – Barcelona kronet som mestere

Styret i Spanias fotballforbund har besluttet at kvinnenes serie ikke skal spilles ferdig. Caroline Graham Hansen og hennes Barcelona er utropt til seriemester.

Vedtaket på fredagens styremøte var ventet etter at kvinnekomiteen leverte sin innstilling tidligere i uka. På grunn av viruspandemien er det ikke spilt kamper i kvinnenes La Liga siden 1. mars.

Barcelona toppet tabellen ni poeng foran fjorårsmester Atlético Madrid da sesongen ble avbrutt, etter 19 seirer og to uavgjorte på sine 21 kamper. Laget er også i semifinale i cupen og kvartfinale i mesterligaen.

Graham Hansen ble seriemester i sin første sesong som Barcelona-spiller. Den norske landslagsspilleren har vært en svært viktig spiller i laget, tross en skadeperiode rundt nyttår.

Les også:

Første på fem år

Barcelona er seriemester for femte gang, men for første gang på fem år. Atlético Madrid vant de tre foregående sesongene. Barcelona og Atlético Madrid, som møtes i kvartfinale dersom denne sesongens mesterliga spilles ferdig, er begge klare for neste sesongs mesterliga.

Copa de la Reina, den spanske cupen, skal spilles ferdig neste sesong. Barcelona møter Sevilla i den ene semifinalen, mens Logroño og Athletic Bilbao møtes i den andre.

Det blir ikke nedrykk i kvinnenes La Liga denne sesongen, mens de to beste i 2. divisjon rykker opp. Serien utvides til 18 lag i en sesong, men neste sesong skal serien reduseres til 16 lag igjen.

Ingrid Moe Wold spilte for Madrid CFF de to siste månedene før sesongen ble avbrutt og hjalp laget til 13.-plass.

Les også: