Sport

Spania er EM-klare

(Spania - Luxembourg 4-0). Spania kvalifiserte seg direkte til EM-sluttspillet fredag kveld. Men David Silva ble skadet. Før lørdagens kamper er ni nasjoner kvalifisert for EM neste år.

Av Per-Kristian Eriksen

Dobbeltscoringer av Santi Carzola og Paco Alcacer sikret EM-billetten, men seieren ble overskygget av skader på både David Silva, som måtte forlate banen etter bare ti minutter, og Alvaro Morata.

Seieren betyr at Vicente del Bosques menn ligger fem poeng foran Ukraina på tredjeplass på tabellen, og det kan ikke ukrainerne klare å ta igjen. Spanjolene skal forresten møte Ukraina i den siste EM.-kvalifiseringskampen i Kiev mandag.

Alcacer kom inn for Morata, da sistnevnte ble skadd. Det var et vellykket innhopp i og med at han tegnet seg på scoringslisten to ganger.

Men det var Carzola som åpnet scoringsballet fem minutter før pause. Det sto seg til det gjensto 23 minutter av kampen, Da satte Alcacer sin første scoring. Det gikk ikke mange minuttene før han satte nummer to, og deretter fastsatte Carzola sitt andre like før slutt. Det var en svært fortjent seier spanjolene sikret seg. (©NTB)

Disse nasjonene er EM-klare:

* Frankrike (vertsnasjon)
* England
* Tsjekkia
* Island
* Østerrike
* Nord-Irland
* Portugal
* Spania
* Sveits
EM spilles i Frankrike neste sommer.

KAMPFAKTA

EM-kvalifisering fotball menn fredag, gr. C, 9. kampdag:

Makedonia – Ukraina 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Jevgen Seleznijov (str. 59), 0-2 Artem Kravets (87). Spilt i Skopje.

Slovakia – Hviterussland 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Stanislav Dragun (34).

Rødt kort: Aleksandr Martinovitsj (65), Hviterussland. Spilt i Zilina.

Spania – Luxembourg 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Santi Cazorla (42), 2-0 Francisco Alcacer (67), 3-0 Alcacer (80), 4-0 Cazorla (85). Spilt i Logroño.

Mer fra Dagsavisen