Southgate roste russernes behandling av britene

Englands VM-innsats endte med to skuffende tap, men Gareth Southgates lag overtraff forventningene. Lørdag sa han det samme om de russiske VM-vertene.

Av Sjur Natvig

– Det er blitt sagt mye om forholdet mellom landene våre, men personlig og etter å ha møtt det russiske folk, så vil jeg si at vi ikke kunne ha følt oss mer velkommen, sa Southgate etter å ha bedt om ordet for en personlig betraktning i slutten av pressekonferansen.

– Vi har hatt en vidunderlig tid her, og jeg tror det samme gjelder alle våre tilhengere.

Han la til at russiske journalister behandlet England rettferdig gjennom den månedslange turneringen.

Les også kommentar: I Lenins skygge: https://www.dagsavisen.no/nyemeninger/vm-suksessen-i-lenins-skygge-1.1172748

– Vi er blitt behandlet svært rettferdig av alle her borte, og det er den riktige typen spørsmål som er blitt stilt, sa han.

Storbritannia besluttet ikke å sende noen politikere eller medlemmer av kongefamilien til VM, en protest mot forgiftningen av den russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter med nervegiften novitsjok, et drapsforsøk britene anklager Russland for å stå bak.

Etter at flere ble forgiftet av novitsjok, og en kvinne døde, uteble også britiske diplomater fra Englands siste VM-kamper.

Ikke topp-fire-lag

Southgate var ærlig om sitt lags posisjon etter en turnering der England tok seg til VM-semifinale for første gang på 28 år, men mislyktes i jakten på den første VM-medaljen siden 1966.

– Vi er veldig stolte av det vi har gjort, men vi har ingen illusjoner om hvor vi står som lag. Vi endte blant de fire siste, men vi er ikke et topp-fire-lag ennå. Det vet vi, og vi har ikke prøvd å skjule det, sa han.

– Vi kom til kort mot de aller beste, men vi har hatt en vidunderlig opplevelse og høstet erfaring som vil hjelpe spillerne og støtteapparatet i framtiden. Jeg kunne ikke bedt om mer fra spillerne i dag eller gjennom de sju ukene vi har vært sammen. (NTB)