Sport

Søstrene Hegerberg sammen på laget igjen

Det blir to Hegerberg fra start i Norges lag mot Belgia i fotball-EM. Andrine brukte frustrasjonen over vrakingen konstruktivt og spilte seg inn igjen på laget.

Av Sjur Natvig

– Det ser sånn ut, iallfall. Vi har ikke fått laget ennå, men det ser mer positivt ut for min del enn det gjorde sist. Hvis de bestemmer seg for dette laget så skal jeg gi det jeg har, sa hun etter Norges trening i Breda.

Der var hun inne blant førstevalgene hele tiden, mens Frida Maanum måtte spille med reservene etter å ha skjøvet eldstesøster Hegerberg ut av laget mot Nederland.

– Om vi velger Andrine, som vi funderer på i dag, så får vi inn en dyktig spiller som også er venstrebeint. Vi ønsker mer etablert spill, og da blir det litt andre vinkler. Hun er også veldig god på dødball, sa landslagssjef Martin Sjögren.

Står sammen

Andrine gikk av treningsfeltet med en mye bedre følelse enn da hun dagen før åpningskampen måtte trene med vest sammen med de andre reservene.

– Men det var ikke sånn at jeg jublet da jeg gikk i garderoben, for det er bare 11 av 23 som starter. Det er andre som gjerne ville starte og som sikkert synes det er tungt, så jeg gjør mye av det samme som jeg gjorde sist. Jeg prøver å backe både dem som starter og dem som ikke gjør det, sa 24-åringen.

– Vi er en ganske samlet gjeng. Det er en god gjeng å være i, der alle støtter hverandre og står samlet.

Hun liker ikke ordet «vraket», selv om det var det hun opplevde mot Nederland etter å ha vært inne blant Sjögrens førstevalg hele våren.

«Det jeg kan»

– Jeg er den samme spilleren som jeg var før jeg ble ... før søndag, så jeg skal ikke utpå for å gjøre ting jeg ikke kan for å overbevise om at noen tok feil eller at jeg skulle ha spilt. Jeg skal gjøre det jeg har gjort tidligere, det jeg kan, sa hun.

En av de tingene er å spille fram lillesøster Ada.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å gjøre det. Jeg har egentlig forberedt meg til denne kampen siden dommeren blåste av Nederland-kampen. Jeg nullstilte meg fort for å prøve å komme inn igjen.

Hun har ikke prøvd å snakke seg inn på laget eller avkrevd Sjögren en forklaring på vrakingen.

– Nei, jeg har ikke snakket så mye med ham. Jeg har ikke hatt noe personlig behov for det heller. Jeg har tenkt på hvor jeg kan påvirke, og det er på trening, eventuelt i møter.

Hun har vært veldig frisk på treningene siden åpningskampen.

– Ja, jeg føler det har gått bra.

Mjelde på midten

Maren Mjelde liker best å spille midtbane, og torsdag tyder alt på at hun får lov til det i Norges svært viktige EM-kamp mot Belgia.

Hun måtte nødes til å si at hun synes midtbanerollen også er den hun er best i.

– Ja, jeg synes jo det, men jeg spiller der Martin (Sjögren) setter meg. Men om det blir midtbane torsdag så gjør jeg det jeg pleier å gjøre i klubblaget, sa hun.

– Jeg håper at jeg får involvere meg mer i spillet og at jeg kan være en ballsentral. Det er den oppgaven jeg liker best.

Det har vært mye diskusjon om hvor Sjögren bør bruke Mjelde, som er et naturlig førstevalg både som midtstopper og midtbaneanker, men bare kan spille ett sted av gangen. Både i generalprøven mot Frankrike og åpningskampen mot Nederland startet hun i midtforsvaret, men ble flyttet fram etter hvert. Onsdagens trening i Breda tydet veldig sterkt på at hun starter på midtbanen mot Belgia.

– Vi har ikke fått laget, men det virket på treningen som det blir slik, så jeg har litt forhåpninger, sa Chelsea-spilleren før en kamp Norge trenger å vinne.

Trigget

– Det trigger meg. Jeg har lyst til å bidra mest mulig for laget, og hvis det blir midtbane så vet jeg at jeg har kvalitetene som skal til. Jeg er kjempemotivert. Det hadde jeg vært uansett hvor jeg skulle spille, men jeg tenker at jeg skal gå foran med duellkraft, ja hele pakken, egentlig, og vise vei, sa landslagskapteinen.

Hun avviser at hun har snakket med Sjögren om hvor hun skal spille og på noen måte påvirket hans valg.

– Nei, jeg har ikke det. Det er helt opp til ham hvor han vil bruke meg.

Landslagssjefen mener det er avgjørende at midtbanen kommer mer med i spillet enn i åpningskampen. Han ser for seg at Mjelde dikterer tempoet i Norges spill.

Løs bane

– Vi ønsker å bruke midtbanen mer og få mer bredde i spillet med backene. Det blir viktig at vi gjør ting med tempo, men vi har nok bedre tid enn vi trodde vi hadde i kampen mot Nederland, kanskje et lite ekstra sekund, som vi kan bruke, sa Mjelde.

Sveriges spillere sa etter sin 0-0-kamp mot Tyskland i Breda at de slet med banen, som er ganske nylagt og temmelig løs.

– Ja, det merket jeg. Jeg brukte faste knotter i dag for ikke å få så stor belastning for beina, men det blir nok skruknotter torsdag, for å si det sånn, sa Mjelde.

– En gang følte jeg at bakken bare forsvant under meg. Det er ubehagelig, men sånt får vi bare tåle. Nå er vi iallfall forberedt og kan velge riktige sko. (NTB)

Mer fra Dagsavisen