Cupjubel: Det var overraskende nok Hødd-spillerne som fikk mest å juble for i gårsdagens cupsemifinale. Her har akkurat Kjell Rune Sellin (t.v.) sendt Hødd opp i 3-1-ledelse etter en kontring. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPI

Som i eventyret - Askeladden vant

(Hødd-Brann 3-1). Ei lita bygd i havgapet på Sunnmørskysten mot Norges nest største by. Men nå betydde ikke størrelsen noe.

 Kanskje var det underdogsinnsatsen som gjorde det, sukker Brann-trener Rune Skarsfjord etter å ha sett laget sitt blitt rundspilt av et entusiastisk Hødd lag fra 1-1 målet (40. min) og ut resten av kampen.

Det var helt tydelig at det var Brann som ikke tålte det presset de hadde på seg som storfavoritter og etter å ha slått Rosenborg 3-2 i siste kamp.

Og samme mann var inne på det i pausen.

- Vi må legge igjen nervøsiteten i garderoben.

I stedet ble alt bare verre. Hødd dominerte mer og mer, spilte best og skapte de fleste og farligste målsjansene.

- Våre beste spillere spilte ikke opp mot sitt beste, konkluderer han helt riktig.

- Hødd vant helt fortjent. Det er bare å gratulere.

 

Imponerende 16-åring

Det får holde om Brann. Nå er det Hødd det handler om. Selv om spilleren som vi skrev om her i avisen i går, og som det var usikkert om kom til å spille denne kampen, Pål André Helland, framsto som banens beste spiller, var det 16-årige Fredrik Aursnes som imponerte alle på Høddvoll i går ettermiddag. Så var det da også han som satte inn Hødds utligningsmål etter en herlig stikker fra en annen stor spiller, Kjell Rune Sellin.

- Ja, dette var større enn å rykke opp med Hareid fra fjerde divisjon i fjor, sier målscoreren og midtbanespilleren selv før han legger til ordene som strømmet ut fra alle Hødd spillernes munner etter kampen: Uvirkelig. Fantastisk. Stort.

Og så kan Hødd-trener Lars Arne Nilsen fortelle:

- På bussen ned fra hotellet og til stadion, sa jeg til Fredrik: Er det ikke på tide å sette det første målet i dag? Jo, svarte han rolig.

Og så oppfylte han det han hadde lovet.

 

Unggutter

Da TV-kameraet zoomet inn Hødd-treneren etter seieren, kunne alle se at tårene strømmet.

- Jeg prøvde å skjule tårene, sier han til NRK.

Til pause sto det 1-1. Hva sa han til gutta sine da?

- At nå er vi mye nærmere en cupfinale. Dette er jo en guttegjeng som har spilt sammen i fire-fem år, samt noen importerte spillere.

En av dem er Kjell Rune Sellin. Han kommer fra Rosenborg, men i fjor var han i Aalesund og satt på benken på Ullevaal da Aalesund ble cupmestere.

I går satte han spikeren i Brann-kista etter å ha blitt spilt helt alene gjennom. Fra 16 meter satte han ballen sikkert i mål. 3-1. (81. min).

 

Banens beste

Som nevnt, det var usikkert om cuphelten fra kvartfinalen mot Haugesund, der han scoret to mål, Pål André Hellstad, kunne spille i går. Til lettelse for alle Hødd-supportere dukket han opp banen. Og storspilte på sin høyre kant. Og scoret det viktige andremålet.

En flott kontring av Hødd, og Vegard Heltne stormet fram på venstresida, sendte ballen 45 grader ut, og der kom Pål André Helland og klinket ballen i mål.

- Dette er så stort at jeg ikke får sagt det. Vi er en gjeng unggutter med veldig, veldig stort potensial, sier han.

I serien ligger Hødd som femte dårligst i 1. divisjon og kjemper mot nedrykk. Hvordan vil en cupfinaleplass slå ut på resten av seriesesongen?

- I siste halvdel av serien har vi vært bra. Det var i de åtte-ni første kampene at vi var dårlig. Så dette kan bare slå positivt ut, svarer han.

Det er 16. gang et lag fra nest høyeste nivå i norsk fotball går til en cupfinale. Seks av dem har vunnet den.

Og nå har Hødd slått ut to eliteserielag, så hvorfor ikke det tredje. Tromsø.