Solskjærs eksamen

Ole Gunnar Solskjær kommer stadig nærmere fast jobb på Old Trafford. Avansement mot PSG i mesterligaen kan feie all tvil til side.

 

– Solskjær får United-jobben permanent. Styret har allerede tatt sin beslutning, men vil muligens vente til sommeren med å offentliggjøre det, slo The Sun fast i går. Saken var ført i pennen av Neil Custis, mannen som følger United tettest av avisens journalister.

Da denne avisen gikk i trykken i går, hadde ikke klubbledelsen kommentert saken.

– Jeg ser ikke bort fra at det stemmer. Der mange så det som risikabelt å ansette Solskjær, er det nå blitt forbundet med risiko å gå forbi ham, sier fotballkommentator Øyvind Alsaker til NTB.

Avgjørelse eller ei – Solskjær har utvilsomt lagt inn en god søknad så langt. Han tok over som midlertidig manager etter José Mourinho, og siden Solskjær begynte har det blitt ti seirer på elleve kamper – og United er fortsatt ubeseiret under nordmannens ledelse.

Ingen Neymar

Seier mot storlaget Paris Saint-Germain i mesterligaen vil ytterligere styrke den tidligere måltyvens aksjer i managerstolen hos «de røde djevlene». Første møte i mesterligaens åttedelsfinale går i kveld, når franskmennene gjester Old Trafford. PSG mangler Neymar og høyst trolig Edinson Cavani (begge ute med skade), noe United og Solskjær vil prøve å utnytte maksimalt. PSG slo Bordeaux 1-0 i serien i helgen, mens United banket Fulham 3-0 på Craven Cottage.

– Da jeg så trekningen på TV, tenkte jeg «wow, for en utfordring det blir å møte PSG». To-tre dager senere var jobben (som manager) plutselig min. Da fikk jeg gåsehud ved tanken, sier Solskjær, ifølge Telegraph.

Solskjær og United har klatret opp til fjerdeplass i serien under nordmannens ledelse. Spillere som Marcus Rashford, Anthony Martial og Paul Pogba har blomstret siden Mourinho måtte gå.

– Ole hjelper spillerne til å komme opp på sitt beste nivå. Han spiller ikke skuespill. Han har gitt glede og selvtillit til alle her. Det er virkelig en god atmosfære i og rundt laget, noe du kan se effekten av ute på banen, sier Pogba.

Store kamper

Franskmannen var ute i kulden mot slutten av Mourinhos tid i klubben, men nå har han funnet tilbake til sin beste form.

Solskjær vet på sin side at det kommer til å bli en nervepirrende match i Manchester.

– Det kommer til å bli en fantastisk kveld under flomlysene. Fansen kommer til å glede seg veldig. Det kommer til å bli en ny opplevelse for PSG også, sier United-manageren, som har få skader å bekymre seg for om dagen. Kun Matteo Darmian og Antonio Valencia uteble fra gårsdagens trening, og de to hadde neppe vært startaktuelle mot PSG uansett.

Det er mange store kamper i vente for United og Solskjær, ikke bare de to kampene mot PSG. Pogba og co. skal blant annet opp mot Chelsea i FA-cupen og erkerivalen Liverpool i serien.

– Vi har en lang vei å gå, og det er store kamper i horisonten. Men vi er først nødt til å konsentrere oss om PSG. Så skal vi forsøke å ta poeng fra de andre storlagene i serien, sier Solskjær.