Sport

Solskjær ville se spilleglede. Det fikk han

Ole Gunnar Solskjær ønsket at Manchester United-spillerne skulle slippe seg mer løs. Det resulterte i 5-1-seier og drømmedebut mot Cardiff.

For første gang siden 2013 scoret Manchester United fem mål i en Premier League-kamp.

– Det var Mike Phelans siste kamp også, påpekte Solskjær overfor TV 2.

Phelan har gjort comeback i Uniteds trenerapparat for å jobbe sammen med Solskjær.

– Det er en god start. Vi skal nyte de neste dagene. Boxing Day er neste. Ingenting blir historie raskere enn en fotballkamp, det er mye vi kan jobbe med, sa Solskjær.

Tok grep

Et grep Solskjær tok umiddelbart, var å oppfordre til kombinasjoner og direkte angrepsspill.

– Hvis vi går inn mot kamper på denne måten, og vi vil at de skal spille som dette, med kombinasjoner og direkte angrepsspill, så blir jeg fornøyd, sa Solskjær til BT Sport.

– Arbeidsinnsatsen er også det letteste å jobbe med. Det er gratis. Det er viljen og innstillingen til gutta, fortsatte han.

Selv om Cardiff kom på scoringslista, berømmet også Solskjær forsvarsrekka.

– Grunnlaget ble lagt i forsvarsspillet. Jeg synes de to midtstopperne og backene var briljante i dag.

– Vi hadde en økt i går med spillemønster og hvor vi ville at Ashley Young og Luke Shaw skulle kjøre på mer, og det fungerte bra.

Fikk voldsom mottakelse

Solskjær er ikke skremt av luken på åtte poeng fra Manchester United til topp fire på tabellen.

– Vi må ta en kamp av gangen. Vi har tatt inn åtte eller ni poeng tidligere, men vi må ta et steg av gangen, sa nordmannen, som ble hyllet av fansen gjennom hele kampen.

– Jeg er stolt og ydmyk for mottakelsen fra fansen. Det har vært en emosjonell uke, men det er en start og vi går på videre.

Tekstet med Rooney

Wayne Rooney var en av dem Ole Gunnar Solskjær rådførte seg med før Cardiff-kampen. England-legenden mener nordmannen har funnet igjen gleden hos spillerne.

Rooney snakket med BT Sport etter at Manchester United kjørte over Cardiff med 5-1 i Solskjær-debuten.
– Manchester United er en stor del av livet mitt, og det var aldri gøy å se hva som foregikk. Så fort Ole fikk jobben, sendte jeg ham en melding for å gratulere, sa spissen, som for øyeblikket spiller i MLS. 33-åringen spilte i Manchester United i mange år.
Solskjær bekreftet etter kampen at han hadde snakket med Rooney.
– Det første Ole måtte gjøre var å få gutta til å ha det gøy med å spille fotball igjen, sa engelskmannen.
– Alle i klubben, fra støtteapparatet til draktansvarlige, de koste seg ikke. Du kan se at støtteapparatet koser seg i dag, og spillerne gjør det også, la han til. (NTB)

Mer fra Dagsavisen