Solskjær takker Røkke og Gjelsten for ny United-sjanse

Ole Gunnar Solskjær forsvinner til Manchester United. Erling Moe blir hovedtrener i Molde fram til sommeren.

– I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta. Jeg gleder meg enormt til å få lede Manchester United fram til sommeren. Samtidig vil jeg følge nøye med hva som skjer her hjemme. Vi har bygd sten for sten og avslutningen av sesongen i år gir oss håp om nok en god sesong, sier Ole Gunnar Solskjær i en pressemelding fra Molde FK.

– Jeg takke klubben og Kjell Inge (Røkke) og Bjørn Rune (Gjelsten) for nok en gang å ønske meg lykke til i verdens største klubb.

Reidar Sollie: «Derfor er det tidenes største norske fotballnyhet»

– Stor dag for norsk fotball

Statsminister Erna Solberg (H) tvitret kjapt om Ole Gunnar Solskjærs managerjobb i Manchester United. Hun var på ballen et par minutter etter ansettelsen.

«Endelig bekreftet! Stor dag for norsk fotball. Lykke til med å holde kontroll på de røde djevlene, meldte Solberg på engelsk.

Solskjær er ansatt som manager ut sesongen.

Statsminister Erna Solberg sendte også en Twitter-melding hvor hun gratulerte Solskjær tirsdag, men den ble slettet kort tid senere. Nyhetsbyrået AP er blant flere medier som spekulerte om det var Solberg som bekreftet nyheten.