Ole Gunnar Solskjær vet han leder et lag med stor selvtillit på Åråsen i kveld.

Solskjær kan sende Lillestrøm ned

Ole Gunnar Solskjær kan bli treneren som sender Lillestrøm ut av eliteserien for første gang siden de gjordfe sin entre i 1975. Det blir et iskaldt drama på Åråsen søndag kveld.

Av Stian Grythaugen og Jørn H. Skjærpe

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær varsler at han kommer til søndagens skjebnekamp mot Lillestrøm med en spillertropp stinn av selvtillit.

Mye står på spill i oppgjøret på Åråsen. Hjemmelaget kjemper en innbitt kamp for å berge plassen i eliteserien, mens Molde ikke har gitt opp å kapre den siste plassen som gir spill i Europa neste år.

Skal det siste bli en realitet må Solskjærs menn forsvare sin fjerdeplass gjennom siste serierunde.

– Vi har lyst til å spille i Europa neste år. Dette er siste sjanse. Vi hadde en fantastisk høst i Europa i fjor, og har lyst til å kjenne på det samme igjen. Da må vi vinne denne kampen, og samtidig håpe på hjelp i form av at Strømsgodset ikke taper altfor mye og at Rosenborg vinner cupen, sier Solskjær til klubbens nettsider.

Molde har en variabel høst bak seg, men nå sender treneren følgende skremmeskudd i retning Åråsen.

– Det virker som stemningen er på topp og selvtilliten er bedre enn den har vært i hele år, så dette er et godt tidspunkt for oss, sier Solskjær.

Han forventer samtidig et LSK-lag som kjemper med nebb og klør.

– LSK har forandret seg litt etter at Arne (Erlandsen) kom inn, og Arne er veldig tro mot sin måte å spille på. Vi er forberedt på et tøft 90 minutters oppgjør med mye direkte spill. Det blir duellspill og krig – én kamp for mannfolk, sier Solskjær.

LSK har fire lag bak seg på tabellen foran siste serierunde. Med ett poeng er Arne Erlandsens mannskap sikker på å unngå direkte nedrykk.

- Vi er overraskende rolige og kontrollerte selv om vi vet hva som står på spill, sier Erling Knudtzon, som spilte høyreback i forige kamp foran nesten 20.000 tilskuere mot Vålerenga på Ullevaal. Der var laget ti minutter fra å få den seieren de trengte. Hvis alle andre resultater gpr LSKs vei i kveld, vil de overleve ogs med tap.

Nord-Norge skjelver

Bodø/Glimt må trolig ta poeng mot Rosenborg på Lerkendal for å berge plassen. Tidligere Glimt-kaptein Johan Lædre Bjørdal vil ikke vise gamleklubben nåde.
Lædre Bjørdal var i Glimt i perioden 2006-2010, før han så gikk til Viking, danske AGF og senere Rosenborg. Rosenborg-stopperen var med på å rykke ned med Glimt i 2009.
– Det var en fryktelig sesong for oss i 2009, men vi var bare ikke gode nok. Men det var selvfølgelig kjipt, sier egersunderen til NTB.
Nå kan han bidra til å sende bodøværingene ned i 1. divisjon igjen. Glimt ligger på kvalifiseringsplass med 30 poeng før siste serierunde, men er kun to poeng foran Stabæk på direkte nedrykk.
Stabæk tar imot allerede nedrykksklare Start søndag, mens Glimt må reise til Trondheim og Lerkendal. Stabæk har for øvrig to plussmål mindre enn Glimt.
– Hvordan vil det føles å sende Glimt ned på søndag?
– Hehe. Det har jeg ikke tenkt på, sier Lædre Bjørdal.
– Det er en viktig kamp for oss. Vi har tapt våre to siste seriekamper, så det blir viktig å avslutte med stil. Vi skal jo feire seriegullet på hjemmebane, poengterer han.
Stabæk er på sikker plass hvis de selv vinner samtidig som Bodø/Glimt og Tromsø taper sine kamper.
I teorien kan begge de nordnorske lagene rykke ned, ett via kvalifisering.

Omlag klokka 19.50 i kveld har vi alle svarene. (NTB)