Solskjær: – Håper vi får hjelp dersom vi går hele veien

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ønsker å starte Premier League-sesongen senere dersom laget går langt i europaliga-sluttspillet.

Onsdag venter østerrikske LASK i returkampen i åttedelsfinalen, et oppgjør som nærmest blir en formalitet for Solskjærs menn ettersom de leder 5-0 fra bortekampen i mars.

Deretter venter et sluttspill i Tyskland med kvartfinale og potensielt semifinale og finale. Finalen spilles i Köln 21. august, bare 22 dager før neste Premier League-sesong settes i gang. Det gir lite tid til hvile foran en lang sesong med serie-, cup- og europacup-fotball.

– Forhåpentlig får vi litt hjelp dersom vi går hele veien, slik at vi kan starte litt senere (i ligaen), sa Solskjær på pressekonferansen i forkant av LASK-møtet.

– Det er som det er. Dette året har vært spesielt for hele verden. Vi vil gi spillerne litt fri til å lade batteriene, kanskje et par uker. Og så må vi omstille oss raskt. Men disse guttene tar var på seg selv uansett. Jeg har vært imponert over hvordan de har kommet tilbake fra pauser tidligere. Og etter oppstarten (etter koronapausen) synes jeg vi har vært blant lagene med best form, la nordmannen til.

Solskjær kommer til å rullere ganske kraftig på laget mot LASK torsdag, men i resten av europaligaen er det ventet at han stiller sitt beste tilgjengelige mannskap.

Dersom United skulle vinne europaligaen, vil det være Solskjærs første tittel som manager i klubben.

(©NTB)