Solskjær håper Rashford blir i United karrieren ut

Ole Gunnar Solskjær ser ikke bort fra at straffehelten Marcus Rashford forblir lojal til Manchester United det neste tiåret.

Rashford holdt nervene i sjakk fra straffemerket og sendte United til kvartfinale i mesterligaen onsdag. Tross sin unge alder har 21-åringen allerede utrettet mye.

United-manager Ole Gunnar Solskjær ser ikke bort fra at Rashford blir å se i United-drakt det neste tiåret og potensielt går løs på Wayne Rooneys målrekord i klubben.

– Det hadde vært fantastisk. Vi kjenner godt til alle legendene vi har hatt i denne klubben, som har vært her lenge og som har vært «énklubbspillere». Vi håper Rashy blir én av dem, sa Solskjær da han møtte pressen fredag.

– Det er både opp til han og oss, selvfølgelig. Hvis han fortsetter å produsere, forblir han på laget, det er opp til han å forsvare plassen, tilføyde han.

Vil ha flere enkle mål

Kristiansunderen forstår samtidig at det er mye forlangt at 21-åringen skal prestere på et jevnt høyt nivå uke ut og uke inn.

– Han er 21 år, og da er du unnskyldt om du noen ganger flyr høyt og andre ganger litt under pari. I rettferdighetens navn forventer man ikke den stabiliteten ennå, men han vil alltid ha kvaliteten som skal til, sa Solskjær.

United-manageren er klar på at Rashford allerede har scoret mange sensasjonelle mål, men er klar på at unggutten må bli flinkere til å komme i posisjon til å score de litt mer enkle målene også.

Han trekker en parallell til tidligere United-spiller Cristiano Ronaldo, og peker på at portugiseren de siste årene har scoret mange flere mål fra inne i 16-meteren.

Skademarerittet lysner

Solskjær kom for øvrig med gode skadenyheter da han møtte pressen foran helgens Premier League-møte med Arsenal.

Manchester United har slitt med kolossale skadeproblemer den siste tiden. I forbindelse med onsdagens mesterligamøte med Paris Saint-Germain hadde Solskjær nærmest et helt lag på sidelinjen.

Nå ser situasjonen lysere ut. Ikke bare er Paul Pogba tilbake fra suspensjon mot Arsenal, men flere av de skadde spillerne kan også melde seg til tjeneste.

– Anthony (Martial) er tilgjengelig, og forhåpentligvis har vi også Nemanja (Matic) og/eller Ander (Herrera) klar også. Det ser bedre ut, sa Solskjær fredag.

Han bekreftet at Eric Bailly, som forlot banen mot PSG onsdag, også er klarert for spill.

MFK-kontrakten terminert

Solskjær medgir at han i øyeblikket ikke har noen trenerkontrakt med Molde.

Det avslørte kristiansunderen da han møtte pressen.

– Med hensyn til kontraktsspørsmålet, kan du ikke ha to kontrakter når du er manager, så (Molde-)kontrakten ble terminert. Jeg har kontrakt med United til slutten av juni, sa Solskjær.

Han avviste samtidig at han er lei av de voldsomme spekulasjonene rundt hans framtid.

– Det er bare mediene. Jeg er ikke her for å være begeistret, jeg er her for å gjøre en jobb, sa United-manageren.

Solskjær signerte en ny treårskontrakt med Molde så sent som i desember. Da han så ble hentet til United ble det kommunisert at han skulle tilbake til Molde til sommeren.

Tidligere denne uken sa Molde-direktør Øystein Neerland følgende til Romsdals Budstikke om trenerens kontraktssituasjon.

– Vi har en avtale med Ole Gunnar ut 2021. Den gjelder dersom han ikke fortsetter i Manchester United.

Spillerne i Manchester United har aldri lagt skjul på at Solskjær er ønsket som manager på permanent basis, og trolig er det bare et tidsspørsmål før offentliggjøringen kommer.