Sport

Solskjær: - Celtic bør holde på Deila

(Celtic - Molde 1-2). Ronny Deila opplevde et virkelig mareritt på Celtic Park torsdag. Ole Gunnar Solskjær håper Deila får fortsette i Glasgow-klubben.

Bilde 1 av 3

Av Espen Hartvig

GLASGOW: Den norske manageren kommer til å få beinhard kritikk etter nok en fadese i europaligaen. Det er ikke lenge siden Molde slo skottene 3-1 hjemme. Likevel har Solskjær tro på Deila-suksess i Celtic.

– Jeg kjenner Ronny. Han er en jeg mener Celtic bør holde på, sier Solskjær til NTB.

Selv var han svært fornøyd med Moldes innsats og avansement i turneringen.

– Jeg er stolt. Dette er fantastisk. Nå skal vi kose oss i to kamper, sier Solskjær.

Vertene best

Celtic var klart best sett under ett torsdag, men det ble en ny grå hjemmekveld for Glasgow-klubben. Vertene misbrukte en haug sjanser.

Allerede etter fem minutter kom en smell for Deila. 55-millionerskjøpet, midtstopperen Jozo Simunovic, gikk skadd av banen.

Kort etter scoret Celtic, men målet ble annullert for offside. Så gikk det bare tre minutter til før Celtic igjen fikk en scoring dømt vekk (offside).

Nydelig

Så traff like godt Molde på sin første avslutning på mål. Skuddet til Mohamed Elyounoussi var en perle på halvvolley i lengste hjørne.

Kris Commons ordnet utligningen da han ble truffet av Nir Bittons skudd. Det var ren flaks.

Så var Celtics forsvar nok en gang svakt. 40-åringen Daniel Berg Hestad kranglet inn 1-2 – helt mot spillets gang – på bakre stolpe.

MFK-keeper Ethan Horvath hadde en rent ut fenomenal redning på en heading etter en times spill. Den kan ikke gjøres bedre og kan ha reddet seieren for MFK. Nir Bitton ble så korrekt utvist etter 76 minutter. Da startet folk å forlate stadion.

Dermed er Deila presset fryktelig hardt – nok en gang. Ekspertene er uenige om han får fortsette i jobben særlig lenge eller ikke.

Stefan Johansen virket tung og ikke i sin beste form. Han skal spille EM-playoff for Norge om ikke lenge.

Sparing

Deila kom til Celtic i fjor sommer. Det er en klubb der midlene ikke lenger sitter løst. For Deila er det stort sett snakk om å kjøpe billig og selge dyrt. Klubben fikk hele 155 millioner kroner for midtstopperkongen Virgil van Dijk (Southampton) i høst. Inn kom Simunovic fra Zagreb (55 mill.).

Telemarkingen vant «the double» i sin debutsesong, men laget ble slått ut av mesterligaen i kvalifiseringen etter to sjanser. Celtic måtte så ta til takke med europaligaen.

På topp

Nå leder Celtic eliteserien soleklart allerede, og klubben er med også i de to nasjonale cupene. En hjemlig trippel sikter Deila hardt mot.

En del av Celtic-fansen lever fortsatt i en verden der de tror klubben er med i den europeiske fotballkremen. To bom på mesterligaen under Deila har gitt et inntektstap på cirka 700 millioner kroner.

Får han en ny sjanse til sommeren? Hjemmetapet torsdag gjorde kortene hans langt dårligere. Deila hadde ikke fnugg av flaks mot Molde, men Celtic-fasiten forteller om bare åtte seirer på 24 kamper i europacupene under ham.

Molde fortsetter på sin side sin drømmereise i europaligaen. Den har så langt gitt tre seirer og en uavgjort på fire kamper. Fenerbahçe og Ajax gjenstår.

Stefan Johansen mister for øvrig Celtics neste europaligakamp mot Ajax grunnet karantene (gule kort). (©NTB)

Mer fra Dagsavisen