Nyheter

Solid sesongstart for Grorud

(Sotra - Grorud 0-1. Grorud hadde god kontroll, og kunne fort vunnet mer borte mot Sotra i sesongpremieren.

Bilde 1 av 2

– Det er alltid deilig å vinne. Spesielt borte, og spesielt i første match, sier en fornøyd Eirik Kjønø på telefon til Dagsavisen.

Grorud hadde tatt den lange veien til Sotra ved Bergen for å sparke i gang sesongen 2019. Og laget hadde bra kontroll på vertene fra start til mål.

– Første minuttene var som venta. Mye dueller, og fram og tilbake. Tenning, og litt nerver. Men ganske tidlig fikk vi tatt ned ballen og etablert litt spill, forklarer Kjønø.

Etter boka

Og etter 25 minutter satt den for Grorud.

– Vi fikk satt opp et godt angrep. Ut på Oliver på venstrekanten som dribla av en mann, og spilte 45 grader til Kevin (Mankowitz) satt den etter et fint angrep som vi har trent på, sier en fornøyd Grorud-trener.

Kevin Mankowitz fikk faktisk en ball til i nettet, etter en retur på et skudd i stolpen fra hans bror Preben Mankowitz, men målet ble annullert for offside.

Ga fra seg initiativet

Etter hvilen ga Grorud fra seg litt av initiativet i kampen, men Sotra slet med å skape målsjanser mot et kompakt, og godt Grorud-forsvar. I stedet for kunne Grorud punktert kampen.

– Vi blir litt for lave, litt for lenge så vi gir fra oss momentet for enkelt. Men det er mest min feil. Spillerne håndtere det ekstremt godt. Alt som kommer av lange baller og duellspill har vi god kontroll på. Og stopperne rydder unna. De er solide, og det er de som drar i land seieren i dag, sier Kjønø.

Med drøye ti minutter igjen av ordinær tid tredde Faysal Ahmed ballen gjennom til Oliver Valaker Edvardsen, men Sotra-keeper Thomas Bergmann vartet opp med en glimrende redning på avslutningen fra hurtigtoget.

Nær sitt andre - igjen

To minutter før slutt hadde fikk Kevin Mankowitz nok en god mulighet til å bli tomålsscorer etter at Edvarsen kjempet seg inn i 16-meteren nok en gang. Denne gang fra høyre side, og til slutt fikk han ballen fram til Kevin Mankowitz som traff tverrliggeren. På returen headet han ballen i hodet på en Sotra-forsvarer.

Til tross for at kampen levde helt inn hadde Grorud tilsynelatende god kontroll, og vant til slutt fullt fortjent 0-1.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi håndterer det. Sotra la seg lavt i første, men når de ligger under går de litt høyere, og vi skaper nok gode sjanser til å avgjøre kampen. Det er marginer som gjør at vi ikke scorer. Men vi slipper til lite, og skaper mye. Vi spiller som et vinnerlag i dag sier Kjønø.

– Ingen perfekt kamp

Men akkurat det at Grorud ikke klarte å avgjøre kampen helt er noe de må bli flinkere på.

– Dere lever litt farlig der en periode når dere ikke klarer å drepe matchen. De kommer nærmere, og nærmere. Skulle vel helst sett at dere avgjorde dette?

– Ja, det er ikke noen perfekt kamp. Det er ting å jobbe med her. Vi skal bli litt mer solide på bortebane fremover. Man kan alltid pirke, men vi er fornøyde, sier han.

Grorud blir igjen på hotell en natt før de drar hjemover. Det blir en hyggelig kveld etter dagens prestasjon.

– Nå skal vi kose oss her, og nyte poengene, avslutter Kjønø.

2. divisjon, avdeling 2, første runde:

Alta – Mjølner 3-0, Oppsal – Florø 2-2, Fram – Elverum 3-1, Sotra – Grorud 0-1.

Spilles søndag: Asker – Kjelsås, Åsane – Senja.

Spilles mandag: Bærum – Odd 2.-lag.

Mer fra Dagsavisen