Solid EM-test av håndballgutta

(Frankrike - Norge 27-26). Regjerende mester Frankrike viste tidvis gryende EM-form da Norge ble slått med ett mål i den første kampen i Golden League-turneringen torsdag.

Av Geir Andreassen

Christian Berges menn fikk en flott fjær i hatten da Frankrike ble slått med tre mål i en tilsvarende turnering i november hjemme i Norge. Den gang var Sander Sagosen den store spilleren Torsdag var Aalborg-spilleren dessverre en skygge av seg selv, og det var duket for fransk revansj.

– Det gikk ikke helt som vi ønsket. Det var litt for ustabilt. Det var mye bra og mye som ikke var så bra, sa landslagssjef Christian Berge til NTB.

Norge møter Danmark lørdag og avslutter mot Qatar søndag. EM i Polen starter neste fredag.

– Vi har en del å gå på og trenger alle disse kampene til å komme EM-form. Både Danmark og Qatar er lag som vi får god erfaring fra å bryne oss på, sa Berge.

Det han trakk fra som bra var målvakten Ole Ereviks spill og at spill mot 6-0-forsvar fungerte. Det var da franskmennene la om til 5-1 at Berges menn fikk problemer.

– Vi har ikke trent mot 5-1 så langt, men det har vi tid til å justere oss inn på. Erevik hadde mange gode redninger. Jeg synes vi var for dårlige til å utnytte kontringene det ga, sa Berge.

Karabatic tilbake

Erevik og det norske forsvaret hadde problemer med å stoppe stjernen Nikola Karabatic innledningsvis. Han er flere ganger kåret til verdens beste håndballspiller. Til slutt fikk de bremset ham, og nordmennene gikk opp i en tomålsledelse.

Frankrike fikk justert seg inn igjen, og fikk ikke minst skikk på forsvaret sitt. Dessuten klarte heller ikke nordmennene å stoppe de ofte kraftfulle franske angrepene. Vertene gikk fra 5-7 til 9-7. Frankrike kom seg tre mål foran på 12-9 og holdt avstanden til pause med 15-12.

Frankrike økte ledelsen til fire mål tidlig i annen omgang, og nordmennene kom aldri riktig inn i kampen igjen. Kampen sto litt og vippet på stillingen 20-18 i flere minutter før Norge knappet innpå ledelsen til ett mål. André Lindboe var god fra straffemerket, men misset da han hadde mulighet til å gjøre 21-21.

Kom tilbake

Et par kjappe franske angrep, og plutselig var Norge under med tre mål igjen. Gjestene viste imidlertid god lagmoral og slet seg innpå igjen. Til slutt ble det fransk ettmålsseier.

Best av de norske spillerne var veteranen Ole Erevik, som hadde flere viktige redninger. Kent Robin Tønnesen hadde mange gode avslutninger og stoppet på fire mål. Norsk toppscorer ble høyrekanten Kristian Bjørnsen med sju mål. (©NTB)

Landslagsturnering håndball menn torsdag, 1. runde:

Frankrike – Norge 27-26 (15-12)

5000 tilskuere.

Mål Norge: Kristian Bjørnsen 7, Kent Robin Tønnesen 4, André Lindboe 3, Sander Sagosen 3, Harald Reinkind 2, Magnus Gullerud 2, Magnus Jøndal 2, Espen Lie Hansen, Christian O'Sullivan, Bjarte Myrhol.

Toppscorer Frankrike: Kentin Mahe 7.

Utvisninger: Frankrike 4 x 2 min., Norge 4 x 2 min.

Norge møter Danmark lørdag og Qatar søndag.