Solberg junior avsluttet med seier

Oliver Solberg avsluttet sesongen med stil i USA.

18-åringen vant i helgen den siste runden i det amerikanske rallymesterskapet.

Den siste runden ble kjørt i staten Michigan. Det var hans åttende seier på totalt 13 starter. Tre av triumfene er kommet i USA, der unge Solberg følger i sin fars fotspor bak rattet på en Subaru Impreza.

Solberg junior feide all motstand til side og distanserte nærmeste utfordrer med rundt 2,5 sekunder per kilometer. Det er nærmest fullstendig utklassing i rallysammenheng.

Totalt sikret Solberg seg tredjeplassen i det amerikanske rallymesterskapet. Han har kjørt kun seks av ni løp.

Lagkameraten, briten David Higgins, har kjørt samtlige ni runder og var mester allerede før løpet. Isle of Man-føreren var den eneste som matchet Oliver Solberg i starten av løpet, men selv den tidobbelte USA-mesteren maktet ikke presset, feilet stygt og måtte bryte løpet etter fem fartsprøver.

Solbergs seiersmargin totalt var på 8.44,7 minutter etter 209 kilometer i Michigan.

– Uten testing i forkant av løpet ble overgangen fra løpsbilen i Europa (Volkswagen Polo GTI R5) veldig stor. Subaruen har en helt annen aerodynamikk som gjør den veldig annerledes å kjøre. Jeg måtte bruke noen fartsprøver på å føle meg fram og ble litt passiv, men etter hvert fant jeg ut av det. Hele debutsesongen min har vært uvirkelig bra, sa Oliver Solberg. (NTB)