Ståle Solbakken har all grunn til å se skremt ut etter trekningen av Champions League. FOTO: SAM BAGNALL/NTB SCANPIX

Solbakken som slaktekveg

CHAMPIONS LEAGUE: 
- Vi må bare nyte det, sier Ståle Solbakken etter Champions League-trekningen. Da må de være masochister, mener mange.

Real Madrid, Juventus og Galatasaray.

Det er lagene Ståle Solbakken og FC København skal møte i Champions Leagues gruppespill.

«Bare Parkens kjøpmenn kan glede seg etter denne Champions League-trekningen», skriver Jan Jensen, sportskommentator i Ekstra Bladet.

«Mot giganter fra Real Madrid og Juventus har FCK i sin nåværende form ikke en kinamanns sjanse. Her blir danskene slaktekveg», fortsetter han.

 

Fulgte ikke trekningen

Ståle Solbakken selv fulgte ikke trekningen i verdens mest fornemme klubbturnering. Han befant seg på Farum Park - FCKs treningsanlegg - og fikk etter hvert høre resultatet av trekningen.

- Dette er dødens gruppe, hvis du fjerner oss. Men jeg har ikke fulgt trekningen, sier han.

- Vi har ikke tenkt på Champions League og har altså ikke engang sett trekningen. Jeg ble informert om det ferdige resultatet. Vi må bare nyte øyeblikket, fortsetter han.

For med bare tre poeng i den danske serien, har Ståle Solbakken nok av andre ting å tenke på før kampen mot de europeiske storhetene begynner om snaut tre uker.

 

Kanskje Galatasaray

Men tilbake til den danske fotballkommentatoren:

«Skal det bli noen poeng på kontoen, må det bli mot tyrkiske Galatasaray, som nok stiller med navn som Drogba og Sneijder, men som likevel ikke har de to andre lagenes styrke».

Han ser for seg en ny dansk ydmykelse etter FC Nordsjællands opptreden sist sesong.

«Sportslig sett kan de danske mesternes tokt i Champions League bli like pinlig og pinefullt som FC Nordsjællands siste sesong».

Han mener at trøsten får være at danskene i Parken kan få oppleve noen lekkerbiskener.

«Real Madrid med Ronaldo i spissen og muligens Gareth Bale, vil være en ren lekkerbisken. Her får vi noe av den ypperste fotballen i verden. Det samme garanterer Juventus for. De sebrastripete dummet seg ut mot FC Nordsjælland i Parken i fjor, men det spørs om ikke italienerne har lært ikke å undervurdere noen. Juventus er Italias beste lag, og vi så i våres at laget er tett innpå de aller beste i Europa».

 

Kjenner ingen

Marca blir regnet som Italias fremste sportsavis. Men fotballredaktøren i avisen kan ikke på stående fot nevne noe navn på det danske laget. Likevel er han ikke i tvil om at det danske laget kommer til å få det veldig vanskelig i denne puljen.

- Jeg kjenner ingen av FCKs spillere, men jeg må gå hjem og lese meg opp før Real Madrid skal møte dem, sier han til Ekstra Bladet, før han fortsetter:

- Real Madrid skal være glade for at de møter dem. FC København er et av de svakeste lagene i Champions League.

Likevel mener han at FCK kan kjempe om tredjeplassen.

 

Årets spiller

Etter at trekningen var ferdig, ble også Årets spiller i Europa kåret. Det ble Bayern München-stjernen Franck Ribéry (30). Han vant prisen i konkurranse mot Lionel Messi (Barcelona) og Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Ribéry spilte en viktig rolle da Bayern tok en historisk trippeltriumf sist sesong. Den tyske storklubben gikk til topps i serien, cupen og mesterligaen.

tor.karlsen@dagsavisen.no

 

FC København

Navn: Football Club København

Stiftet: 1992

Kallenavn: Byens Hold, Løverne, FC

Hjemmebane: Parken, København

Kapasitet: 38 000

Liga: Superligaen

Styreleder: Hans Munk Nielsen

Hovedtrener: Ståle Solbakken