Annonse
Ståle Solbakken i aksjon på treningsfeltet til FC København.

Solbakken ga kritikkk og fikk svar

Ståle Solbakken vil ha en rausere innvandringspolitikk. Han fikk svar.

Annonse
Sport

I boka «Løvehjerte» som handler om Ståle Solbakkens liv og virke i København, benytter den profilerte FCK-treneren til å ta et oppgjør med flyktningpolitikken i de nordiske land.

Han vil ha en rausere politikk og donerer overskuddet av boka til Fritidspuljen i «Dansk Flygtningehjælp», en organisasjon som jobber for å gi unge flyktninger muligheter til å delta i idrett.

Solbakken er oppgitt over holdningen også i partier han sympatiserer med:

– Jeg er litt forundret og skuffet over at det i Norge, Sverige og Danmark er vanskelig å komme til makten hvis man ikke fører en meget restriktiv innvandrerpolitikk, sier han til danske TV 2.

Han mener at man i Skandinavia har god plass og hjerterom til å hjelpe flere flyktninger enn det som er tilfellet i dag.

Onsdag fikk han svar umiddelbart fra Dansk Folkeparti.

– Denne mannen har sitt på det tørre! Og nå donerer han overskuddet fra boken til fedrelandets fordervelse, nemlig å gjøre livet bedre for såkalte foreldreløse flyktningbarn. Han forderver ikke sitt eget fedreland, men Danmark, skriver Kenneth Kristensen Berth i et innlegg på Facebook. Berth er EU-leder for Dansk Folkeparti.

Boka er skrevet av journalisten Peter Sloth i Ekstra Bladet.

– Denne mannen symboliserer nødvendigheten av å stå imot slike holdninger, skriver Solbakken i en SMS til danske BT.

Dansk Flyktningehjælps generalsekretær Christian Friis Bach takker Solbakken for donasjonen.

- Man kan ikke vinne hver gang, og det vet Ståle Solbakken. Men det her er en vinnersak for de flytkningbarna som kommer inn i en forening, en klubb og et fellesskap. Disse flyktningfamiliene har ikke råd tilkontigent, fotballstøvler og det som skal til for å få barna med i fotballivet, derfor er Fritidspuljen så viktig, sier Friis Bach.

 

Annonse