Ståle Solbakken må lage en ny angrepsplan foran møtet med Porti i Parken tirsdag.

Solbakken får ikke brukt sine beste spisser

FC København er svekket i angrep foran tirsdagens mesterligakamp mot Porto. Både Andreas Cornelius og Federico Santander må stå over grunnet skader.

Av Anders Møllersen

Den danske landslagsspissen Cornelius pådro seg en muskelskade i fredagens 2-1-seier mot AaB. Ifølge FCK er 23-åringen ute for resten av året.

– Det gjør en forskjell i vårt offensive spill, siden vi får mindre dødballkraft og mindre fysikk i boksen. I stedet har vi lettere spillere som gjør at vi kan spille hurtigere i kombinasjonsspillet, sier trener Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

– Det er vanskelig å si hvordan det påvirker våre sjanser. De er nok ikke blitt større, men vi kunne også fått problemer selv om vi hadde dem på laget. Vi møter et veldig godt Porto-lag, fortsetter den norske treneren.

Porto ute av cupen

Santander ble skadd under landskamp med Paraguay.

– Han rekker ikke bli klar til tirsdagens kamp, bekrefter Solbakken.

Spissen var på treningsfeltet søndag, men måtte trene på egenhånd.

Porto røk ut av den portugisiske cupen mot Chaves fredag etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, men det legger ikke Solbakken stor vekt på.

– Det er fortsatt et sterkt lag med mange gode spillere, og det så vi senest da de spilte toppkamp mot Benfica i ligaen. Men vi så i den første kampen der nede at vi kan være med, og det har vi også gjort i våre andre mesterligakamper. Det skal vi også gjøre på tirsdag, lover Solbakken.

– Må vinne resten

København ligger på tredjeplass i gruppe G med fem poeng på fire kamper. Den norske treneren tror laget sitt må ha full pott for å kunne snakke om avansement fra gruppen som Leicester leder med ti poeng. Porto er nummer to med to poeng mer enn FCK.

– Jeg tror vi er nødt til å vinne de to siste kampene fordi Porto har Leicester hjemme i siste kampen, hvor engelskmennene mest sannsynlig allerede er videre.

– Men det er heller ikke umulig for oss. Vi er sterkt organisert og er meget solide defensivt. Så må vi kompensere offensiv kraft med hurtige bein, avslutter nordmannen. (©NTB)