Solbakken: – Det skal ikke være en ulempe å spille i Superligaen

FCK-trener Ståle Solbakken er ikke ferdigtømt i kritikken mot kampprogrammet i den danske Superligaen.

Gjentatte ganger i løpet av sesongen har Solbakken hevdet at det ikke er tatt hensyn til FC Københavns deltakelse i Europa.

Foran torsdagens hjemmemøte mot Malmö i europaligaen utdyper Solbakken sine synspunkter.

– Det handler om sunn fornuft. Vi har det fint med programmet og antallet kamper så lenge det finnes en struktur og en plan, sier nordmannen.

Han ønsker ikke utsettelse av superligakamper til senere eller kamppauser på grunn av europaligaen.

Les også: Bendtner må ta lønnskutt i FCK

– Jeg sier ikke at vi skal ha fordel av det, men det skal heller ikke være slik at vi skal en ulempe av å spille i Superligaen når man kjemper på mange fronter. I år er det bevisst eller ubevisst blitt skjevt, mener FCK-treneren.

Han viser til at FCK etter fire av kampene i europaligaen har møtt Brøndby og FC Midtjylland, to av konkurrentene i toppen av ligaen. I de fire kampene mot brøndby og Midtjylland har FCK hentet skarve fire av 12 mulige poeng.

– Planleggingen har ført til at de andre topplagene hver eneste gang tett på kamper i europaligaen. Hvis det er en datamaskin som har satt det opp, så må vi leve med det, men det tviler jeg på. Før eller senere vil det skje at vi ikke tar oss til gruppespillet. Det handler om små marginer, mener Solbakken.