Snart utsolgt Bislett Games

For første gang siden 2013 går det mot et stappfullt stadion under torsdagens Bislett Games.

Av Egil Sæther

Stevnegeneral Steinar Hoen opplyste mandag kveld at det var igjen kun 1500 ledige billetter av de totalt 15.400 billettene som et fullt Bislett innebærer.

– Det gjenstår kun 1500 billetter til arrangementet, og vi må tilbake til Usain Bolt-årene fra 2011 til 2013 for å finne sist gang det var utsolgt, sa Hoen under mandagens pressetreff på Hotel Opera i Bjørvika i Oslo.

Sprinteren Usain Bolt er kanskje det største friidrettsikonet som har levd, og han ga seg etter VM i London sist sesong. Bolt skapte stemning og entusiasme uansett hvor han konkurrerte.

Ikke minst var det stor interesse foran bislettstevnet i 2012, da det var lagt opp til duell mellom ham og landsmannen Asafa Powell.

– Vi ligger foran 2012-skjemaet. Hvis det går veien blir det fullt hus allerede tirsdag. Det er meget positivt, konkluderte Hoen.

Norsk friidrett er i dytten, og det er mange som kan hevde seg i løpsøvelsene.

– Det er de norske superheltene og et fantastisk flott vårvær som har gjort dette mulig, sa Hoen.

Karsten Warholm, Isabelle Pedersen, Karoline Bjerkeli Grøvdal og brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen har alle muligheter til å hevde seg i toppen i sine øvelser.

Rundt 200 utøvere fra til sammen 47 nasjoner deltar under årets Diamond League-stevne i Oslo. TV-bildene selges til rundt 160 nasjoner. (NTB)