Sluggersøsteren senket Spania

Betina Riegelhuth gikk fra sykesenga til scoringsshow. Norge er så godt som i EM-semifinale etter 29-26 over Spania lørdag.

Kampen gikk på dagen elleve år etter 26-27-tapet for spanjolene i VM. Det nederlaget fratok Norge OL-plassen året etter.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren er eneste gjenværende fra det laget. Men det er søsteren Betinas skuddshow vi husker best denne gangen. Med fem minutters spill i første omgang satte hun avtrykk etter seg på lasermåleren.

Riegelhuth har regelrette sluggeravslutninger fra venstrebacken. 16-16-utlikningen kom fra 15 meter i siste tidel av omgangen.

– Betina gjør det hun er med for, og det er å score på gode oppspill fra medspillerne. Hun er en moden og voksen dame som har det råeste skuddet i Norge for tiden, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Ukjent

Hun fikk omgangssyke etter seieren over Danmark og først meldt spilleklar på lørdagens trening. Hennes 27-26-mål var meget, meget viktig i en periode der det kladdet. Det sang i nettet da den ballen gikk inn.

– Hun har en fordel av at hun fortsatt er ganske ukjent for en del av motspillerne, sier Hergeirsson, som også skryter av utviklingen hennes i forsvar.

Nora Mørks 28-26 på et underarmsskudd var enda råere og en ren matchvinnerscoring.

Også Heidi Løke var meget god da Norge tok et kjempesteg mot semifinale.

Bråstopp

At Norge i det hele tatt hang med til pause er vrient å forstå. Keeper Silje Solberg gikk fra 56 i redningsprosent mot Danmark til svake 20 i 1. omgang lørdag. Hun slapp inn 16 av 20 skudd de første 30 minuttene.

Reserven Emily Stang Sando burde fått sjansen inn mot pause. Det kunne ikke blitt verre.

Keepertrener Mats Olsson så stresset og bekymret ut nede på banen like før 2.-omgangen, men Solberg er virkelig tøff i toppen. Hun hostet opp noen redninger på direkten, kom seg på skinnene igjen og storspilte utover.

Norge ga fra seg 20-17 til 20-20. Så slo Stine Bredal Oftedal til med en dobbel. Det siste kom etter et raid over hele banen. Noen minutter senere slo Oftedal til igjen og fikset 24-21. Men det ble spennende helt inn likevel.

Keeper-Solberg var i vater igjen, og dermed vant Norge for fjerde gang av fire mulige så langt i mesterskapet.