Sport

Sliter med å score, men nå er det også skadetrøbbel for Vålerenga

Roy Johansens VIF har slitt med å score etter at viktige brikker forlot klubben før sesongen. Nå har han også skader å ta hensyn til.

Bilde 1 av 2

Verken Axel Eidstedt eller viktige Tobias Lindström kan bidra i seriekampen borte mot Manglerud Star torsdag. Den stødige poengplukkeren Lindström gikk av isen på onsdagens trening.

– Han er skada og spiller ikke, kunne Roy Johansen bekrefte overfor Dagsavisen dagen før Oslo-derbyet.

VIF-sjefen tror imilidertid ikke at det er snakk om en langvarig skade.

– Han fikk seg en smell mot Stavanger, og blir nok ute et par uker, anslår Johansen.

– Vi har litt folk ute nå, og vi har jo ikke en stor stall, legger han til.

Regjerende seriemester Vålerenga står med åtte poeng etter fem kamper. Det holder til femteplass så langt. Manglerud Star er på jumboplass så langt.

– Det er alltid vanskelig å spille i Manglerudhallen, men for oss er det en match vi bør vinne, skal vi ha heng på fjerdeplassen. Men vi vet det blir tøft. Vi undervurderer aldri Manglerud Star, sier Vålerenga-treneren.

Les også: Marginer imot da Vålerenga tapte for Stavanger

Etter at VIF mistet viktige brikker som Stefan Espeland, Rasmus Ahlholm og Martin Laumann Ylven før 2019/2020-sesongen, ble forventningene til laget nedjustert både innad og blant ekspertene. Skral økonomi gjør at profilene ikke er erstattet. Roy Johansen innrømmer at laget er preget.

– Vi har mistet mange spillere, og produserer ikke like mye offensivt. Men det er fortsatt vanskelig å score på oss. Vi holder tett bakover, sier han.

– Men vi har for eksempel ikke det overtallsspillet som vi hadde i fjor. Der var Stefan Espeland viktig. Vi mistet kvaliteter der. Vi er fornøyd med det vi har, men det er mange hull å fylle. Det vil ta litt tid, fortsetter VIF-treneren.

Les også: Ishockey: Dagsavisens tabelltips 2019/2020 (DA+)

Mer fra Dagsavisen