Sport

Slik vant hun Finnnmarksløpet

Her kommer Sigrid Ekran til mål i Alta som vinner av VM i hundekjøring fredag. God velferd for hundene var viktig underveis.

ALTA: - Klart jeg må bygge hytta i Finnmark, slo verdensmester Sigrid Ekran fast da hun fikk vite at hun ikke bare hadde vunnet ny hytte, men også får hyttetomt i Finnmark etter å ha kjørt over målstreken i Finnmarksløpet fredag.
 
Sigrid Ekran lagde blåkopi av Finnmarksløpet 2014 da hun parkerte konkurrentene på den siste og avgjørende delen av årets løp. Den blide trønderdama strålte av glede etter målgang, og fikk ikke fullrost hundene sine nok.
 
Seier to år på rad
Under seiersintervjuet fikk hun spørsmål om hvor hun skal plassere hytta som hun stikker av med etter seier to år på rad.
- Det må vel bli her oppe, sa hun – til stor jubel fra de minst tusen fremmøtte i Alta sentrum.


Best med hundene
Hva er hemmeligheten bak den suverene seieren? (I skrivende stund er ikke toeren i mål).

Dyrevelferd har fått stadig større fokus i hundekjøringssporten de siste årene, også i Finnmarksløpet, og det er liten tvil om at det blir lagt merke til når Ekran kjører over mållinjen med logrende hunder. Hun høstet stor applaus da hun i målområdet fikk spørsmål på hvordan det føltes å komme i mål med 11 hunder. Mye vær og vind har skapt problemer for flere av de rutinerte konkurrentene, men ikke nevneverdig for Ekran:
 
- Jeg har veldig gode «stormhunder» som bare synes det er morsomt når det skjer litt. Da jeg stoppet for å fjerne snø og is fra hundenes øyne, var de så ville etter å komme videre, at ankeret løsna og jeg hang etter sleden. De liker når det skjer noe, sa hun.
Som vinner av Finnmarksløpet 2015 er Sigrid Ekran verdensmester og mottar gullmedaljen under seiersseremonien lørdag formiddag.

Mer fra Dagsavisen