FLYR HØYT: Luis Suarez er hovedårsaken til at Liverpool er med i tetkampen i Premier League. FOTO: TOBY MELVILLE/NTB SCANPIX

Slik slo Suárez tilbake

ENGELSK FOTBALL: Hva har skjedd med Luis Suárez? Ikke bare er han giftigst i Premier League. Nå er Liverpool-stjernen en favoritt også hos motstandernes fans.

I vår var han foraktet og utskjelt. Mandag stemte engelske fotballfans ham fram som «årets spiller» i England. Snakk om snuoperasjon for Liverpool-stjerne og Premier League-toppscorer Luis Suárez.

- Det har vært et begivenhetsrikt år, fastslår 26-åringen fra Uruguay.

 

Takker supporterne

Vi spoler tilbake til april i år. Suárez var omstridt fra før, men alt toppet seg da spissen satte tennene i Chelseas Branislav Ivanovic. Suárez fikk ti kampers utestengelse og måtte se årets sesongstart fra tribuneplass.

Nå skriver vi desember, og for øyeblikket er ingen hetere i Premier League enn Suárez. Med ufattelige 17 mål på 11 kamper har spissen et scoringssnitt på 1,55 mål per kamp. Dermed er med ett Suárez både best og mest populær.

Men hvordan forklarer han selv snuoperasjonen?

- Alle visste om mine problemer og min tøffe tid, men jeg klarte å glemme alt. På den måten kunne jeg slå tilbake på banen, forklarer Suárez.

Mandagens pris deler han med alle i Liverpool.

- Da jeg kom tilbake til Anfield, klarte jeg å vinne fansen tilbake. Det var viktig for selvtilliten min, for vi er sammen om dette. Denne prisen er ikke bare for meg, men også for lagkameratene mine, støtteapparatet i klubben og alle andre som er glad i Liverpool, sier Suárez.

 

Skryt fra Gerrard

Mot Tottenham fikk spissen tillit som kaptein i fraværet til Steven Gerrard. Suárez takket for tilliten med å være involvert i alle de fem scoringene. Etter Tottenham-slakten vanket det ros fra Gerrard.

- Vi er heldig som har ham. Hvis han kan holde på formen og fortsette med å score mål og skape sjanser, er det ingen tvil om at vi vil ende på topp fire, sier Gerrard.

En sluttplassering blant de fire beste er som kjent synonymt med plass i mesterligaen. Det er et sted Suárez ønsker å spille.

- En slik spiller er nødt til å spille i mesterligaen, mener Gerrard.

Og kapteinen har mer skryt på lager:

- I den formen han er i nå, er han best i verden.

 

Med i tittelkampen

Liverpool er historisk sett en av storklubbene i England, men har slitt med å markere seg i Premier League de siste årene. I år har imidlertid Suárez & Co. imponert, og søndag rundspilte laget Tottenham borte og vant 5-0.

Fra Liverpool på andreplass skiller bare to poeng opp til serieleder Arsenal. Det har fått klubbens tilhengere til igjen å drømme om edelt metall. Men er Liverpool gode nok for gull allerede inneværende sesong?

- Det er for tidlig å si. Hvis vi holder nivået oppe de neste to-tre ukene, kan vi vinne ligaen, sier Suárez ifølge Sky Sports.

Liverpool-manager Brendan Rodgers drøyer foreløpig med å prate om seriegull.

- Vi tenker ikke på seriegull. Husk at vi endte på sjuendeplass sist sesong. Vi må bare jobbe videre for å utvikle vårt spill, sier Rodgers.

Liverpool-sjefen sitter i alle fall med det beste kortet på hånda. Han heter Luis Suárez.

are.kolstad@dagsavisen.no