Sport

Slik skal Vålerenga bruke gullfølelsen

NM: Seriegullet er sikret, nå er det sluttspillet som gjelder for Vålerenga. Og kanskje vil gullsmaken hjelpe VIF i kvarten mot MS.

Roy Johansens mannskap har blikket festet mot «bøtta». En NM-tittel vil gjøre sesongen perfekt. Første hinder er Manglerud Star i kvartfinalen, og første kamp i kvartfinaleserien er i Furuset Forum torsdag kveld.

– NM-sluttspillet er noe helt spesielt. Det er det helt store. Vi har en god magefølelse, sier sportssjef Espen «Shampo» Knutsen i VIF til Dagsavisen.

Les også: Dette er Vålerengas suksessformel (DA+)

– Kan dere bruke seriegullet positivt inn i sluttspillet?

– Vi tar med oss selvtilliten. Den er viktig. Vi vet hva vi må gjøre for å vinne. Vi vet at vi slipper inn få mål, vi vet at vi har gode backer og en god keeper. Nøkkelen blir å finne den riktige kjemien i rekkene også i sluttspillet, sier Shampo, som understreker at det ikke blir lett match mot MS.

– Vi har slått MS seks av seks ganger denne sesongen, det var også grunnen til at vi valgte dem i kvarten. Vi har et godt tak på dem. Samtidig blir det ikke enkelt, for MS har slått både Storhamar og Stavanger i serien i år. Og i sluttspillet blir det alltid litt tøffere.

Shampo forventer en krig på isen mot MS i kveld.

– Det er et lag som spiller fysisk. Det handler ikke om finspill for MS, men om å jobbe beinhardt. Det skal vi være forberedt på, sier sportssjefen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

I fjor ble det exit mot Lillehammer IK i kvarten.

– LIK var et bedre lag enn oss da. Nå er vi favoritter mot MS.

– Er dere favoritter til å vinne sluttspillet også?

– Det tenker jeg ikke på nå. Jeg bryr meg ikke så mye om folk ser på oss som favoritt eller ikke, svarer han.

Mer fra Dagsavisen