Kjetil Rekdal. Fra Vålerenga til Eurosport til Hamkam.

Slik skal Rekdal hjelpe Hamkam

Kjetil Rekdal skal hjelpe fram fotballtalenter i Hamkam. - Ja, jeg gleder meg til å bidra litt på feltet igjen, sier Rekdal til Dagsavisen.

 

Etter at Kjetil Rekdal sluttet brått i Vålerenga i vinter, har han holdt seg unna fotballen og vil fortsatt prioritere kommentator-jobben i Eurosport.

Men ettersom han bor på Hamar og Hamkam tok kontakt nylig, har han valgt å si ja. Hamkam har en stor gruppe talenter som han gjerne vil bli med på å utvikle.

Hamkam er favoritten til opprykk fra 2. divisjon i år og har havnet i "Oslo-avdelingen" der de blant annet vil møte Vålerenga 2. Seriestart i 2. divisjon er 2. påskedag.

– Jeg skal ikke blande meg inn i A-laget til Hamkam, de har nok kompetente folk. De er kanskje favoritter, men de har kommet i en knalltøff avdeling. Hamkam har tre fire spillere som er aktuelle på aldersbestemte landslag og jeg blir gjerne med og bidrar blant de yngre spillerne, sier Kjetil Rekdal. Dessuten er kommentator-jobben førsteprioritet i helgene.

Han bor bare tre-fire minutter fra Briskeby, dessuten vil han følge opp sine to sønner som spiller barnefotball i Ottestad.

Ingen kontakt med VIF

Kjetil Rekdal har knapt hatt kontakt med noen i Vålerenga etter at han sluttet, men har møtt Ronny Deila og noen av spillerne gjennom tv-jobbingen hos Eurosport.

Han er lettere bekymret etter det han har sett til nå.

– Jeg tror Ronny får skikk på dette, men de var fryktelig svake mot Sandefjord. Jeg vet ikke hva det skyldes og jeg kan ikke mene for mye om det. Jeg bare håper inderlig det lysner. Jeg har bevisst valgt å holde meg unna miljøet etter å ha blitt ganske nedslitt. Men jeg håper jo det beste for klubben.

– Er det problematisk for deg å kommentere Vålerenga i tv?

– Ja, det er utfordrende fordi jeg har den koblingen jeg har. Hvis jeg sier noe positivt, blir jeg oppfattet som partisk, er jeg negativ blir jeg oppfattet som sur og bitter etter det som skjedde. Begge deler er feil. Jeg må bare kommentere det jeg ser der og da og er ærlig om det, sier Kjetil Rekdal.

– Og det jeg så mot Sandefjord var ikke bra, sier han.

Etter påske involverer han seg på treningsfeltet til Hamkam de dagene i uka han ikke er opptatt med Eurosport, som fortsatt er hans hovedjobb.