Sport

Slik skal Godset finne tilbake til egen identitet

Strømsgodset skal finne seg selv igjen i 2019. Trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen vet hva som må til for å klare nettopp det.

Søndag tapte Godset 1-4 mot Rosenborg i NM-finalen i regnværet på Ullevaal. Dermed måtte BP og co. nøye seg med cupsølv.

Men den viktigste kampen ble spilt forrige helg: Godset berget plassen i Eliteserien med et nødskrik. Neste år blir annerledes, forsikrer Ingebretsen.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med 2019. Vi skal jobbe knallhardt for å finne tilbake til det Godset som vi er kjent for, sier Strømsgodset-treneren til Dagsavisen Fremtiden.

Han vil luke vekk poengjaget som har hengt over spillerne i 2018-sesongen.

– Vi skal være et sprudlende fotballag neste år, et lag med masse energi, mye glede og humør. Vi ønsker å score mange mål. Vi skal tenke utvikling hele tiden, ikke ha det poengjaget over oss som vi har hatt nå i høst. Er vi gode nok, da får vi også som fortjent. Da får vi poengene vi trenger. Nå har det vært litt sånn at «nå må vi vinne den og den kampen», og da blir det fort en nervøsitet over oss. Man får ikke det beste ut av spillerne, sier BP.

– Nå blir det en ny start i 2019. Da skal vi slå godt fra oss, legger han smilende til.

Les også: Godset-sølv etter tap mot RBK i cupfinalen

Godset-identiteten

Ingebretsen understreker viktigheten av at laget må finne tilbake til egen identitet.

– Jeg har troa på at vi skal klare det. Vi skal være oss selv, ha tro på oss selv og det vi driver med. Vi må slippe ned skuldrene, forklarer han.

– Jeg har stor tro på dette her. Vi har mange gode spillere, vi må bare dra dette sammen.

– Er det lettere sagt enn gjort?

– Ja, men vi er veldig optimistiske. Vi har et klart mål om at vi skal klare det, svarer BP.

– Kan du si konkret om det er spesielle grep som må gjøres til 2019-sesongen?

– Det er det selvfølgelig. Ett grep er at vi må trene mer. Da får vi blidgjort alle de unge spillerne vi har i stallen. Samtidig vil vi ha mer individuell oppfølging. Men først og fremst er det viktig for oss å ha utvikling som hovedmål. Vi skal ikke være så opptatt av om vi skal bli nummer tre eller fire. Vi skal utvikle spillet, da får vi poengene vi trenger. Og da kan det bli alt.

Les også: Bendtner med stikk til kritikerne etter seieren mot Godset

Nye fjes

Strømsgodset-treneren forventer ikke store endringer i spillerstallen.

– I utgangspunktet jobber vi med det vi har, men så vet vi at ting kan skje. Det kommer helt sikkert noen inn, samtidig som noen drar. Men det lar vi ligge en stund nå, sier han.

– Det blir ikke et helt nytt Godset. Av de 25 spillerne vi har, så har 20 kontrakt neste år. Vi kan ikke bytte ut alt, men noe blir det, legger han til.

Sportssjef Jostein Flo tror også ting vil snu i 2019.

– Nå skal vi diskutere sesongen som har vært. Det var bra at vi holdt oss i Elitserien, etter at kurven lenge hadde pekt nedover og presset var stort. Vi kom inn i cupfinalen med en god følelse, sier han til Dagsavisen Fremtiden.

– Vi skal komme sterkere tilbake neste år. Vi skal bli bedre på å takle motgang, tilføyer han.

– Kommer det mange nye fjes inn?

– Det er for tidlig å vurdere, men det vil alltid være endringer i en fotballklubb gjennom et langt overgangsvindu, svarer Flo.

###

Jostein Flo etter finaletapet på Ullevaal søndag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Positiv «Mos»

Måltyven Mustafa «Mos» Abdellaoue sier følgende om neste år:

– Jeg er ganske sikker på at man vil få se en ny utgave av Strømsgodset. I år har vi ikke vært i nærheten. Neste år skal vi være der vi skal være, sier han til Dagsavisen Fremtiden.

– Hvordan snur man trenden fra i år?

– Først og fremst blir det ferie. Koble helt av, før vi så starter på nytt igjen neste år, sier Godsets formspiss.

Selv er han ordknapp om fotballfremtiden. Vil han vekk hvis Marcus Pedersen blir?

– Jeg har ikke tenkt så mye på fremtiden. Nå har vi nettopp tapt en cupfinale. Jeg har tre år igjen av kontrakten her, påpeker den tidligere Aalesund-spissen.

Mer fra Dagsavisen