Fotball

Slik skal det se ut i kveld

Zlatan Ibrahimovic mener han er i sitt livs form. Er det nok til å true Lionel Messi? Første svar kommer i kveld.

Hvis vi lytter til Arsenal-manager Arsène Wenger, er duellen avgjort. Han snakker av erfaring tross 0-4 tap for Milan på San Siro i forrige runde. Hjemme vant Arsenal 3-0, men klarte ikke å få inn den fjerde scoringen som kunne gi ekstraomganger.

- Over to kamper har Milan ingen sjanser, sier Arsène Wenger til italienske Corriere dello Sport.

- Og det selv om Zlatan Ibrahimovic er i veldig bra slag, legger han til.

Aldri vært bedre

- Milan kan være sterke hjemme og unngår kanskje tap i kveld. Men denne kvartfinalen avgjøres ikke i kveld, men i Barcelona i neste uke, sier han.

Zlatan og Milan mener at de akkurat nå har en flyt som gjør at de kan true alle lag i verden. Også Barcelona. Svensken har værts strålende i de siste kampene. Han har scoret åtte mål på de sju siste kampene. Men Messi har 18 scoringer på de åtte siste!

Assistenttrener i Milan, Mauro Tassotti, var med på å slå Barcelona i finalen i 1994. Men da var katalanerne på et annet nivå.

- Det jeg nå ser, er at Zlatan har en ro som han bare har når han er på sitt beste. Han er veldig konsentrert, sier Tassotti til Aftonbladet.

Og det er nettopp Zlatan som er i ferd med å skyte Milan til italiensk seriemesterskap foran Juventus.

Svensk dommer

I går stilte han på pressekonferanse i Milano foran møtene med sin gamle klubb. I gruppespillet i fjor ble det 2-2 i Barcelona og 2-3 i Milano. Zlatan spilte bare den siste. Men begge lag gikk uansett videre. Slik er det ikke nå.

- Det viktigste er ikke at jeg er best, men at laget vårt fungerer. Det gjør det nå. Men vi møter verdens beste fotballag, sa en opplagt og blid Zlatan i går.

PS! Kampen i kveld har svensk dommertrio. Men hoveddommer Jonas Eriksson skal ikke snakke svensk med Zlatan. Det får han ikke lov til.

* Viasat 4 i kveld 19.30. Kampstart 20.45.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen