Sport

Slik leverte spillerne som skulle vært i karantene

14 av de 19 landslagsspillerne som forrige søndag ble nektet reise til Romania på grunn av ilagt koronakarantene, var på banen for sine klubber i helgen. Mange av dem med stor suksess.

Av Sjur Natvig

Flere av dem leverte avgjørende bidrag for sine lag, anført av Erling Braut Haaland, som scoret fire ganger for Borussia Dortmund lørdag. Jens Petter Hauge, Morten Thorsby og Iver Fossum scoret også for sine klubber.

Norges Fotballforbund ville sende 19 spillere til Romania og Østerrike for å spille nasjonsliga etter at Omar Elabdellaoui testet positivt på koronaviruset. Da var de fem spillerne fra hjemlige klubber unntatt, for at de ikke skulle havne i karantene ved hjemkomst.

Myndighetene satte foten ned og påla hele landslagstroppen ti dagers karantene, men etter hjemkomst til klubbene var de aller fleste av dem på banen i helgen.

Joshua King, som testet positivt på viruset etter at han var tilbake i Bournemouth, var ett unntak. De øvrige som ikke var i kamptropp i helgen var Martin Linnes (klubbkamerat med Elabdellaoui i Galatasaray), Stefan Strandberg (Ural) og Stefan Johansen. Sistnevnte er ikke meldt inn i Fulhams tropp for Premier League-sesongen og kunne ikke spilt uansett.

Rune Almenning Jarstein satt på benken for Hertha Berlin mens Haaland herjet med laget hans, ellers var alle karantenespillerne i aksjon.

Disse spilte

* Haitam Aleesami startet i likhet med Mathias Normann (som hadde skadeforfall til landslaget) for Rostov i 2-0-seieren over Rubin Kazan.

* Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi startet for Celtic i 2-2-kampen mot Hibernian.

* Sander Berge spil for Sheffield United i 0-1-tapet for West Ham.

* Erling Braut Haaland startet og scoret fire mål i Borussia Dortmunds 5-2-seier over Hertha Berlin.

* Simen Juklerød startet for Royal Antwerpen i 1-1-kampen mot Oostende.

* Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte for AZ Alkmaar i 1-0-seieren over Emmen.

* Sigurd Rosted startet for Brøndby i 2-0-seieren over Vejle.

* Morten Thorsby startet og scoret for Sampdoria i 1-2-tapet for Bologna.

* Martin Ødegaard startet for Real Madrid i 1-1-kampen mot Villarreal.

Aleesami, Elyounoussi, Haaland, Juklerød, Rosted, Sørloth og Ødegaard ble alle byttet ut.

Disse fikk innhopp:

* Iver Fossum spilte en omgang og scoret i AaBs 1-1-kamp mot Nordsjælland.

* Jan Petter Hauge spilte et drøyt kvarter og scoret i Milans 3-1-seier over Napoli.

* Leo Østigård spilte en halv omgang for Coventry i 0-0-kampen mot Birmingham allerede fredag.

Nødstatus

Av spillerne på «nødlandslaget», som imponerte i Østerrike, spilte ni fra start for sine klubber i helgen, tre fikk innhopp, mens fire var ubenyttet reserve. Ute av troppen var bare Mats Møller Dæhli (Gent) og utestengte Fredrik Ulvestad (Djurgården).

Startet: Veton Berisha, Ruben Gabrielsen, Daniel Granli, Andreas Hanche-Olsen, Jørgen Strand Larsen, Jørgen Skjelvik, Sondre Tronstad, Andreas Vindheim, Ghayas Zahid. Innhopp: Tobias Børkeeiet, Julian Ryerson, Kristian Thorstvedt. Ubenyttet: Kristoffer Askildsen, Per Kristian Bråtveit, Håkon Evjen, Anders Kristiansen.

Bredden av norske spillere i utlandet illustreres ved at flere nordmenn som verken var i «karantenelandslaget» eller «nødlandslaget», scoret mål for utenlandske klubber i helgen: Fredrik Gulbrandsen (Basaksehir) og Torgeir Børven (Ankaragücü) i Tyrkia, Per-Egil Flo og Rafik Zekhnini (Lausanne) i Sveits, Julian Kristoffersen (Jeongnam) i Sør-Korea og Thelo Aasgaard (Wigan) i England.

Mer fra Dagsavisen