Fotball

Slik kunne Premier League-tabellen endt uten VAR: Solskjærs United utenfor topp fire

Manchester United ute av mesterligaen og Tottenham på 10.-plass. Det er to av utfallene Premier League-tabellen kunne fått uten videodømming.

Det viser en tabell regnet ut av den engelske avisen The Times, som har reversert alle avgjørelsene VAR har endret på i Premier League denne sesongen.

Manchester United har fått mye oppmerksomhet for antallet straffesparkene de har fått, men utregningene til avisen viser at Solskjærs menn verken har tjent eller tapt poeng på grunn av videodømming.

Kommentar: «Fotball er et lagspill og det er helt meningsløst å kåre den beste spilleren»

Likevel viser tabellen uten VAR at laget hadde falt to plasser ned til nummer fem, bak Chelsea og Wolverhampton.

Sistnevnte har hele ni poeng mer på tabellen, nok til 4.-plass og plass i mesterligaen. Poengtapet er klart størst ligaen, mens laget som tjener flest poeng er noe overraskende.

Tottenham-manager José Mourinho har vært veldig misfornøyd med dommeravgjørelsene mot slutten av sesongen, men uten VAR taper laget seks poeng og faller ned til 10.-plass. Det er fire plasser lavere enn 6.-plassen de fikk.

Les også: Solskjær nominert til pris

De tre nedrykkslagene er fortsatt de samme, men Ørjan Nylands Aston Villa er enda et poeng lenger unna nedrykk. Dermed hadde de holdt seg uansett om nordmannens tabbe i kampen mot Sheffield United hadde blitt dømt i mål eller ikke.

I kampen mot Sander Berges Sheffield United rotet den norske keeperen ballen over streken på en dødball, men verken mållinjeteknologien eller VAR rettet dommerfeilen til scoring. Kampen endte målløs, og Villa reddet plassen med ett poeng mer enn Bournemouth.

Mer fra Dagsavisen