Sport

Slik har KFUM snudd den vonde trenden

(KFUM Oslo – Tromsø 1-1) SJelden har KFUM Oslo spilt en bedre omgang, og KFUM-trener Jørgen Isnes erkjenner at de traff blink med kampplanen. Selv om de likevel bare fikk med seg ett poeng, tar han mye positivt med seg fra poengdelingen mot Tromsø.

KFUM ARENA (Dagsavisen): Etter å ha spilt sju kamper på rad uten seier, og sett litt ut som de var inne på et villspor, har KFUM Oslo svart med seier borte mot Ranheim og poeng hjemme mot Tromsø. Og det i en kamp der «Kåffa» til tider rundspilte serielederen.

– Vi var fryktelige gode i den første omgangen, og det var en fryd å se på oss. Vi håndterte det Tromsø kom med fra start på en utmerket måte, før Tromsø gjør en formasjonsendring i pausen til 4-4-2. Det gjør at det blir vanskeligere for oss å vende spill blant annet, og da må vi være enda mer direkte. Det løser vi ikke spesielt godt, og i tillegg blir vi litt for utålmodige i presset vårt, slik at de lettere får spilt hull på oss, oppsummerer KFUM-trener Jørgen Isnes etter kampen.

Les også: Nytt sterkt KFUM-poeng mot Tromsø (+)

Øvde mye på den perfekte kampplanen

Isnes bekrefter at de hadde øvd mye på den kampplanen de satte til livs mot Tromsø, som innebar å legge seg litt dypere og absorbere presset fra et ballkontrollerende Tromsø-lag for så å stikke i bakrom på alle muligheter de fikk.

– Vi traff veldig godt på kamplanen i den første omgangen, og det var noe vi hadde brukt mye tid på før kampen. Den kampplanen satt som ei kule, men samtidig er jeg litt skuffet over måten vi håndterer den andre omgangen på siden vi vet at Tromsø kommer til å gjøre endringer. Det at vi ikke klarer å løse det med å ligge mer sentralt med fireren vår i midtbaneleddet slik at de ikke får spilt så enkelt gjennom oss, er litt for dårlig håndtert av oss, sier Isnes.

Tromsø gikk ut med en trebackslinje, som sto relativt høyt på Ekeberg, og gang på gang fikk Kåffa muligheten til å banke ballen i bakrom der spesielt Juba Moula og Alagie Sanyang brukte muligheten til å gå på fine løp. Sistnevnte fikk også åpne scoringsballet, etter en fryktelig forsvarstabbe i Tromsø bakre rekker.

Håkon Stavrum fintet vekk Tromsø-spillere høyre og venstre, og KFUM radet opp sjanse på sjanse før pause. Både Sanyang og Stavrum hadde enorme muligheter for å doble ledelsen, og det hadde ikke vært ufortjent med 3-0 til pause.

– Alt i alt er jeg meget godt fornøyd med prestasjonene våre i denne kampen, også er det skuffende at det ikke blir tre poeng etter de sjansene vi skaper. Spesielt i første omgang er vi gode, og kampen burde egentlig vært punktert før pause den. Samtidig skal vi være såpass tydelig på at dette var et stort steg i riktig retning mot sånn vi ønsker å fremstå både offensivt og defensivt, så dette er absolutt noe vi kan bygge videre på, forteller Isnes.

Tromsø-treneren skrøt av Kåffas opptreden

KFUM-treneren sier at de har tatt enkelte grep før Ranheim-kampen, som nå gir resultater i form av bedre spill.

– Jeg synes vi var solide mot Ranheim, og at vi nå har levert to bunnsolde fotballkamper. Rent defensivt er vi mer tålmodige i presspillet vårt, slik at vi ikke åpner oss for enkelt opp for motstanderne. I tillegg Har vi jobbet med å være mer fremoverrettet når vi skal inn på den siste tredjedelen, men også i frispillingen vår bakfra. Vi har også ligget dypere i banen, som gjør at vi får mer rom fremover i banen. Det synes jeg vi har utnyttet godt, og hvis vi spiller slik fremover kommer det til å bli mye poeng på oss, sier Isnes.

Tromsø-trener Gaute Helstrup er også full av lovord om den prestasjonen KFUM Oslo la for dagen.

– KFUM var mye bedre enn oss i den første omgangen, og viser da at de er et veldig godt fotballag. All kreditt til dem for å ha levert en meget god omgang, også må jeg få skryte av mine gutter som klarer å snu det og heve seg så mye i den andre omgangen, forteller Helstrup til Dagsavisen.

Les også: Grorud mistet seieren på overtid mot Stjørdals-Blink (+)

Kampfakta:

OBOS-ligaen, runde 14
KFUM Oslo – Tromsø 1-1 (1-0)
KFUM Arena, 200 tilskuere
Mål: 1-0 Alagie Sanyang (10.), 1-1 Sekarias Opsahl (53.)
KFUM Oslo (4-3-3): Alexander Hurlen Pedersen – Olav Øby (Lasse Sigurdsen fra 87.), Mansour Gueye, Jørgen Paulov Hammer, Christopher Lindquist – Robin Rasch, Stian Sortevik, Remi-André Svindland – Juba Moula (David Tavakoli fra 71.), Alagie Sanyang, Håkon Stavrum (Fredrik Kristensen Dahl fra 80.)
Dommer: Harald Sletner, Rustad IL

Mer fra Dagsavisen