Sport

Slik blir kveldens kvartfinale-drama

Norge har aldri vært i en semifinale i håndball-VM for menn. I kveld er Norge først ut når kvartfinalens rulles ut i Frankrike.

Det var Danmark alle forventet skulle bli Norges motstander på veien mot en historisk semifinale. Men de snublet mot Ungarn, et lag Norge har møtt 30 ganger siden den første kampen i 1958. 19 av disse kampene har Ungarn vunnet.

I kveld er det norsk tempo og skuddstyrke som skal sende Norge til deres første semifinale i VM noen gang.

Norge har møtt Ungarn 30 ganger siden det første møtet i 1958. Ungarn har vunnet 19 ganger. Men i nyere tid har pila pekt norsk vei. Tre av de fire siste kampene i mesterskap har Norge vunnet.

- Det blir et oppgjør med mange harde fysiske dueller. Men Norge kan ta dem på tempoet, tror Kristian Kjelling, landslagets siste store profil.

For landslagssjef Christian Berge handler forberedelsene om analyse, ikke følelser. Og han noterte Ungarns seier over Danmark med stor interesse:

- Det som overrasket meg mest var at det var en så tempofattig match. Ungarn slår dem på sult, innsats og vilje. De har en forsvarsformasjon som er litt kødden med to i press. De spiller toerpress, toere som går opp i midten og banker midtbackene i blindsone, og det lyktes de veldig godt med mot Danmark, sier Christian Barge til NTB.

Han har en ordre til de norske spillerne før dramaet starter: - Vi skal være oss selv.

For det er Norges offensive repertoar som har forbløffet motstanderne i VM til nå. Stort tempo, variasjon, sterke kontringer og stor skuddstyrke.

Hemskoen har vært deler av forsvarsspillet og ingen opplagt førstekeeper. Men keeperne har prestert akkurat når vi har trengt det som mest.

Bookmakerne holder Norge som favoritt. Den rollen er ikke det norske laget vant til. Holder de hodene kalde nok?

Norge var opprinnelig ikke kvalifisert til dette sluttspillet. De kom dit med såkalt wildcard, men den internasjonale håndballpresidentens velsignelse. Det er dette de skal kvittere ut nå.

Skulle Norge vinne kvartfinalen, er det vinneren av Spania - Kroatia som venter i en semifinale.

Slik spilles tirsdagens kvartfinaler:

Norge - Ungarn (17.00 i Albertville)

Frankrike - Sverige (19.00 i Lille)

Spania - Kroatia (20.45 i Montpellier)

Slovenia - Qatar (20.45 i Paris).

Mer fra Dagsavisen